Bitcoin teknik analiz: Son 9 ayın zirvesi geldi!

Bitcoin fiyatı, üç yılın zirvesinden sonra 30 bin dolara ulaşacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son birkaç gündür Bitcoin fiyatında sessizlik hakim. Bu sessizlik altcoin piyasasına fayda sağladı. Ancak bu bekleyiş yatırımcıları bir yandan da tedirgin ediyor. Sert bir düzeltmeyi bekleyen piyasada fırsat kollayanlar var. Ancak Bitcoin etkinliği belki de bu fırsatı yatırımcıya sunmayacak.

Bir başka bakış açısına göre de Bitcoin fiyatı, yeni bir düzeltme sayesinde daha iyi bir ivmelenme yakalayabilir. Bunun için birçok yapı şimdilik uygun gibi duruyor. Şimdilik BTC/USD için en büyük hedef 30K seviyesinde yer alıyor. Golden Cross’un ikinci ayağı olan 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlüğü kesmesiyle sert hareketler devam edebilir.

Bitcoin fiyatında bu argümanlar ön plana çıkarken aynı zaman bir etkinlik 3 yılın zirvesine ulaştı. Son fiyat rallisiyle birlikte Bitcoin, özellikle Şubat ayında günlük ortalama blok boyutunda da bir artışa tanık oluyor.

Bitcoin fiyatı, BTC etkinliği ile yeniden çıkış yakalayabilir

Madencilik firması Riot Platforms’un Başkan Yardımcısı Pierre Rochard, sıralı yazıtlar Bitcoin blok alanının %50’sini tükettiği için Bitcoin blok alanı kullanımının %100’de çalıştığını söylüyor.

OKLink’in verleri, Bitcoin ortalama blok boyutu 6 Pazartesi günü üç yılın en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. Ortalama blok boyutu değeri 2 milyonun üzerine çıktı. Ayrıca, Bitcoin blok kullanımının %100’de çalışmasına neden oldu.

Bitcoin fiyatı, yükseliş haberleriyle yılın başından bu yana %40’ın üzerinde artış sağaldı. BTC fiyatı son 24 saatte yaklaşık %1 arttı ve şu anda 22.980 dolardan işlem görüyor. 24 saatlik düşük ve yüksek sırasıyla 22.692 dolar ve 23.119 dolar. Ayrıca son 24 saatte işlem hacminin %15 artması faizde hafif bir artışa işaret ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin