Bitcoin fiyatı kritik desteği aştı! 50 bin dolara mı çıkacak?

Bitcoin fiyatı kritik desteği aştı! 50 bin dolara mı çıkacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 5 Ocak piyasa çöküşünden sonra toparlanmaya başladı. Yatırımcılar varlığı biriktirdikçe satın alma aktivitesinde üstel bir artış yaşanıyor. Geçen hafta toplam 7,8 milyar dolar değerinde BTC satın alındı. Kripto borsalarındaki talep, fiyat için kritik olan 42 bin dolarlık direncin üzerine çıkmasına neden oldu.

Mevcut iyileşme, kripto kralı için yeni bir yükseliş kanalının başlangıcı gibi görünüyor. Şu anda, Bitcoin fiyatı, 55 bin doların üzerindeki fiyat aralıklarını geri almak için hareket ediyor, ancak yukarı hareketi devam ettirmek için 47 bin dolarlık direnci kırması gerekiyor.

Varlık hala düşük fiyat seviyelerinde olduğu için önemli bir satın alma baskısı oluşuyor. Bunun yanında, bazı ayılar kısa pozisyonları kapatmaya çalışıyor.

Bitcoin fiyatı 47 bin doları kıracak mı?

Bitcoin, yedi günün en yüksek seviyesinde ve son birkaç günün kayıplarını geri alıyor. Zincir üstü metrik platform Cryptoquant’tan alınan aşağıdaki tablo, borsalardaki BTC arzının rekor seviyede düşük olduğunu gösteriyor.

BTC fiyatı (turuncu) BTC borsa rezervi (mavi)

Fiyat Çarşamba günü 42 bin doların altında işlem görürken, kripto borsaları bir ayın en yüksek seviyesi olan 57.905 BTC’lik bir çıkış gözlemledi. Aralık ayındaki benzer bir çöküşte varlık, önemli ölçüde birikim ve ardından fiyat hareketi yaşamıştı.

Bitcoin rezervleri grafiği
Bitcoin borsa rezervleri (kırmızı), BTC fiyatı (mavi) Madenci rezervleri (turuncu)

Ayrıca, rezerv akışları azalmaya devam ederken, madenci rezervleri artmaya devam ediyor. Hareket, madencilerin yalnızca varlığı elinde tutmadığını, aynı zamanda BTC cüzdanlarını zenginleştirdiğini doğruluyor. Mevcut birikim haftalık kapanışı 45 bin doların üzerine çıkarabilir. Bunun yanında, bahsedilen hareket, 50 bin dolarlık kritik direnci test etmek için kapıyı BTC’ye sonuna kadar açacak.

Genel olarak, Bitcoin fiyatı, uzun bir düşüş döngüsünden sonra tekrar rayına oturmuş gibi görünüyor. Zincir içi ölçüm, talep arttığında, arz sıkışıklığı nedeniyle patlayıcı bir fiyat hareketi bekleyebileceğimizi ortaya koyuyor. Bu nedenle, buradan agresif birikimin haftalık kapanışı 45 bin doların üzerinde tutması muhtemel.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin