Bitcoin son durum: Fiyat hareketlerinde iyileşme olacak mı?

Bitcoin fiyatı, iki hafta üst üste kritik kapanış gerçekleştirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ağustos ayının son iki haftasında Bitcoin fiyatı istenilen performansı gösteremedi. Fed tarafından gelen açıklamalar fazlasıyla piyasayı strese soktu. Ayrıca bir türlü 25.000 doların üzerinde tutunamaması fiyatı aşağı yönde kırmaya neden oldu.

Son iki hafta üzerinde baktığımızda sert iki kırmızı mum kendini gösteriyor. Bu haftaya başlangıç yeşil mum olsa da risk büyük ölçüde sürüyor.

Bitcoin fiyatı için risk yeniden başladı

Bitcoin (BTC), art arda iki haftalık düşüş mum çubuğunu kapattı. 20.000 doların altında düşüş yaparak yeni bir dip seviyesine yol alabilir.

Bitcoin, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 69.000$’a ulaştığından beri düşüş eğilimi koruduğunu görüyoruz. Haziran ayının 2022’sinde en düşük seviyesi olan 17.620 dolara kadar yol aldı. Fiyat daha sonra toparlandı (yeşil simge) ve 19.300 dolarlık yatay alanı destek olarak doğruladı.

Doğrulama almasına rağmen Bitcoin fiyatının sıçraması kısa sürdü. BTC yalnızca 25.211 dolarlık yerel bir yüksek seviyeye ulaşmayı başardı. Şu anda, Bitcoin arka arkaya iki haftalık düşüş mum çubuğu oluşturdu. Bu da tekrar 19.300 dolarlık yatay destek alanında işlem görmesine neden oldu.

BTC önemli kanaldan ayrılıyor

Günlük grafik, BTC’nin daha önce 18 Haziran’dan beri geçerli olan artan paralel bir kanaldan ayrıldığını gösteriyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici yapılar içeriyor. 

Dolayısıyla, mevcut düşüş, hareketin düzeltici olduğunu ve yeni düşüşlerin izleneceğini doğruluyor. Günlük RSI hala düşüyor ve 50’nin oldukça altında. Buna karşın hala aşırı satım bölgesine ulaşmadı.

Bitcoin fiyatında dalgalı analiz

Bitcoin fiyatı, en olası uzun vadeli dalga sayısı artık tamamen düşüş eğiliminde. Lider kripto para birimi, ATH seviyesine ulaştıktan sonra beş dalga (beyaz) aşağı doğru bir hareket başlattı ve şu anda beşinci ve son dalgada.

Dördüncü dalgada harici bir geri çekilme kullanıldığında, dip için en olası iki hedef 15.400 dolar ve 12.700 dolar olarak bulunuyor. Bu hedefler sırasıyla 1.27 ve 1.61 harici Fib geri çekilme seviyeleri olarak görülebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin