Bitcoin fiyatında düşüş sürüyor! Kripto kralı nerede duracak?

Bitcoin fiyatında düşüş sürüyor! Kripto kralı nerede duracak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Traderlar, son birkaç aydır dipten satın almaktan bıktı, ancak kripto para birimlerinin çoğu, zeminlerini hâlâ bulabilmiş değil. Perşembe günkü şiddetli kripto çöküşü, sadece 48 saat içinde piyasa değerini 40 milyar doların üzerinde sildi. Alanın dört bir yanındaki veteranlar, zayıflayan destek seviyeleri üzerinde düşünüyorlar.

Kral kripto para Bitcoin, son kripto çöküşünün en büyük kurbanıydı. Sadece 48 saatte 8.000 dolardan fazla kaybetti ve şu anda 35.832 dolarla Temmuz sonundan beri kaydedilen en düşük seviyesinde işlem görüyor. Satışlar kontrolden çıktı ve kripto kralı, önümüzdeki birkaç hafta içinde 30 bin doların bile altına düşecek.

Bitcoin fiyatı için 30 bin dolar iyimser bir tahmin

Bitcoin, kritik zeminini kaybederek tarihi oranlarda düştü. Piyasada boşaltılan açık pozisyon 2.83 milyar dolara ulaştı. Piyasalarda son 24 saatte yaşanan toplam 372 milyon dolarlık uzun vadeli tasfiye ile fonlama oranı negatife döndü.

Önemli seviyede açık pozisyon ortaya çıkmasına rağmen, tahmini kaldıraç oranı 0,21 ile hala nispeten yüksek. Bu nedenle, önümüzdeki birkaç hafta içinde açık pozisyonların tamamen çıkması ihtimali var. Bitcoin fiyatı genellikle açık pozisyon akışını takip eder. Bir kripto metrik platformu olan Cryptoquant, açık pozisyonun piyasa duygularını anlamak için basit bir gösterge olduğunu belirtti.

Mayıs ayı döngüsü sırasında, Açık pozisyon, Çin’in Cryptos üzerindeki genel yasağı nedeniyle 15 milyar dolarlık ATH’sinden 4.5 milyar dolara düştü. Daha sonra toparlandı ve Ekim boğa döngüsünde 16 milyar doların üzerinde yeni bir ATH’ye ulaştı. Bununla birlikte şu an, tahmini kaldıraç oranı hala yüksek olduğundan, 4 ila 5 milyar dolarlık bir açık pozisyonun daha çıkmasını bekleyebiliriz.

Tarih, fonlama oranı ve Açık Pozisyon (OI) azaldıkça BTC fiyatının eninde sonunda etkileneceğini gösteriyor. Bu arada, 28 Ocak’ta vadesi bitecek olan toplam 52.645 opsiyonun aşağı yönlü hareketi hızlandırması muhtemel. Bununla birlikte, yakın zamanda güçlü bir yükseliş ayrışması belirtisi olmadığı için, ayıların önümüzdeki birkaç hafta içinde fiyatı 30 bin doların altına düşürmesi de mümkün görünüyor.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin