Bitcoin fiyatı baskı altında: Balina adresi neredeyse 10.000 BTC sattı!
Bitcoin fiyatı baskı altında: Balina adresi neredeyse 10.000 BTC sattı!

Bitcoin fiyatı baskı altında: Balina adresi neredeyse 10.000 BTC sattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, anonim bir balinanın 170 milyon dolar değerinde neredeyse 10 bin BTC’yi satmasıyla baskı altında kalmaya devam ediyor.

Madenciler ve balinalar BTC pozisyonlarını tasfiye etmeye devam ederken, Bitcoin (BTC) fiyatı 17,5 bin doların üzerine çıkmak için mücadele ediyor. BTC fiyatı, önemli bir yukarı yönlü hareket gösteremedi ve FTX’in çöküşünün ardından düşüşünü sürdürüyor.

Bitcoin balinaları BTC varlıklarını elden çıkarıyor

Whale Alert, 10 Aralık’ta bir tweet’te bir balinanın 170 milyon dolar değerinde 9.901 BTC’yi kripto borsası Kraken’e aktardığını ortaya çıkardı.

Zincir üstü veriler, Bitcoin balinasının 29 Temmuz 2021’de 9.901 BTC’yi 391.91 milyon dolara satın aldığını ortaya koyuyor. Balina, Bitcoin varlıklarını 222 milyon dolar zarara sattı.

Bitcoin Whales Holding 1K-100K BTCs

Analist Ali Martinez ayrıca 1.000 ila 100.000 BTC tutan yaklaşık 33 balinanın ağdan ayrıldığını paylaştı. Aslında, bu balinalar son 96 saat içinde yaklaşık 20.000 BTC sattı veya yeniden dağıttı. Şimdi, 1.000 ila 100.000 BTC tutan yalnızca 2037 cüzdan var.

Ancak Santiment on-chain veri platformu, kripto borsalarındaki Bitcoin ve Ethereum arzının şu anda 4 yılın en düşük seviyesinde olduğunu paylaştı. Bu nedenle, daha düşük bir satış riskine işaret ediyor.

Önceden bildirildiği üzere, balinalar hâlâ BTC varlıklarını satıyorlar. Balina adresleri, Haziran 2022’den bu yana Bitcoin varlıklarını azaltmaya devam etti ve yaklaşık 367 bin BTC sattı. Ayrıca, 1.000 ila 10.000 BTC’ye sahip balinalar, Kasım ayına kadar madenci kapitülasyon aşamasında Bitcoin varlıklarını tasfiye etmeye devam etti. Bu nedenle, yatırımcılar, bir Bitcoin rallisini doğrulamak için BTC varlıklarını artıran balinaları gözlemlemelidir.

BTC fiyat riskleri devam ediyor

Michael van de Poppe ve Jordan Belfort gibi analistler, Bitcoin’in 18 bin doları geçmesi halinde toparlanabileceğine inanıyor ve 16,5 bin doların kritik bir destek seviyesi olduğunu öne sürüyor. Bununla birlikte, BTC fiyatı 17,3 bin doları bile geçemedi ve zincir içi veriler, 18 bin doların güçlü bir direnç seviyesi olduğunu gösteriyor. Ayrıca madencilerin pozisyonlarını tasfiye etmesi ve BTC varlıklarını satan balinalar belirsizliğe işaret ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin