Bitcoin, Ethereum ve Cardano bugün neden yükseliyor?
Bitcoin, Ethereum ve Cardano bugün neden yükseliyor?

Bitcoin, Ethereum ve Cardano bugün neden yükseliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcılar potansiyel bir dip gördüğü için kripto para birimleri hafta sonu toparlandı. Son 24 saat içinde, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin %3,86 arttı, Ethereum %2,80 ve Cardano’nun fiyatı %16,49 arttı.

Neler oldu?

Bitcoin, yüksek enflasyon ve FED’in yıl boyunca devam etmesi beklenen agresif faiz artışları karşısında bu yıl %34’e yakın düştü. Bu faiz artışları, kripto gibi riskli varlıkları yatırımcılar için daha az çekici hale getirdi.

Ancak bazı analistler ve uzmanlar şimdi Bitcoin’in yükselişe hazır olduğuna inanıyor. Birleşik Krallık merkezli dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock’tan Marcus Sotiriou, geçen hafta kripto fonlarına 87 milyon dolar aktığını ve bu, 141 milyon dolarlık çıkışın olduğu önceki haftaya göre önemli bir artış olduğunu söyledi. Yıl boyunca, kripto fon girişleri yalnızca 520 milyon dolar oldu ve bu, geçen yıl bu noktada 5.9 milyar dolarlık girişten önemli ölçüde düşük.

Sotiriou bir araştırma notunda bunun “kurumların ve yüksek net değerli bireylerin bu ayı piyasası boyunca net alıcılar olduğunu gösterdiğini” söyledi. Analist, “Bence bu, mevcut makro rüzgarlar varken, Bitcoin’in arzının zayıf ellerden uzun vadeli mahkumiyete sahip olanlara aktarıldığının bir başka kanıtı.”

J.P. Morgan’daki analistler, geçen hafta, Bitcoin‘in adil değerinin 38.000 dolar olduğunu düşündüklerini de belirttiler.

Cardano yükselişinin sebebi ne?

Diğer yandan yatırımcılar ve uzmanlar, ağın artık NFT’ler gibi 5 milyonun üzerinde varlık bastığını belirttiğinden, Cardano’nun fiyatı bugün fırladı. Akıllı sözleşme yeteneklerine sahip Cardano, geçen Ağustos ayından bu yana ağ üzerinde oluşturulmuş 92 merkezi olmayan uygulama gördü.

Cardano, son 24 saatteki büyük rallisine rağmen bu yıl %55’e yakın düşüş yaşadı. Ancak birçok yatırımcı Cardano konusunda hâlâ çok iyimser.

Haziran ayında Cardano’nun ağında ölçeklendirme ve akıllı sözleşme yeteneklerini artıracak büyük bir yükseltmeyi geçici olarak tamamlaması bekleniyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin