Bitcoin'in değer kaybı devam ediyor! Piyasada beklenen düzeltme ne zaman gerçekleşecek?
Bitcoin'in değer kaybı devam ediyor! Piyasada beklenen düzeltme ne zaman gerçekleşecek?

Bitcoin’in değer kaybı devam ediyor! Piyasada beklenen düzeltme ne zaman gerçekleşecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değeri bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin, Kasım 2022’den bu yana biriken kayıplarını daha da arttırıyor gibi görünüyor.

Yazının yazıldığı an itibariyle BTC, önceki 24 saat içinde hafifçe düşerek 26.011 dolara geriledi ve önceki yedi günde %12’den fazla kaybettikten sonra yaklaşık iki aylık düşük seviyelerde işlem görüyordu.

ITC Crypto’nun CEO’su ve kurucusu olan kripto uzmanı Benjamin Cowen, Bitcoin’in son fiyat düşüşünü yeni bir tweet ile açıkladı.

Cowen, Ağustos ve Eylül aylarında sıklıkla meydana gelen ve BTC fiyat düzeltmesine neden olan tarihsel bir modele dikkat çekiyor. Önceki her döngüde olduğu gibi, Bitcoin’in halving öncesi yılın Ağustos ve Eylül aylarında sık sık boğa piyasası destek bandının (BMSB) altına düştüğünü tespit etti.

Bu düşüş, SPX’in de yaklaşık %5 düşmesiyle aynı zamana denk geldi.

Cowen bunun alışılmadık bir durum olmadığını, halving öncesi yıllarda hem boğaların hem de ayıların “rekt” gördüğünü belirtiyor. Cowen, Ağustos ayının başında bu tarihsel eğilime işaret ederek, önceki üç halving öncesi yılda Bitcoin’in Ağustos ve Eylül aylarında boğa piyasası destek bandının altına düştüğünü belirtti.

Bu tarihi hikaye, BTC boğa piyasası destek bandının (BMSB) altına düştüğünde ortaya çıktı. Önceki hafta yaşanan önemli satışların ardından Bitcoin, Ocak ayının başından bu yana ilk kez boğa piyasası destek bandının altında kapandı.

Bitcoin’de geçen haftaki düşüş, 2022’nin dördüncü çeyreğinde FTX kripto para borsasının iflasından bu yana görülen en büyük düşüş oldu. BTC’nin yılbaşından bugüne kadarki kazancı, Temmuz ortasındaki %90’dan şimdi %57’ye düştü.

Gelecekteki beklentiler

Daha uzun bir süre için artan borç maliyetleri olasılığı, küresel piyasalarda riskli yatırımlara olan iştahı azalttı, bu da BTC düşüşüne katkıda bulundu.

Bu hafta, üst düzey merkez bankacıları Federal Rezerv’in yıllık konferansı için Jackson Hole’da bir araya gelecekler. Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü yapacağı açıklamalar, Fed’in politika görünümü hakkında ipuçları aramak için dikkatle incelenecektir.

Analistler, S&P 500 hisse senedi endeksinin %2 ila %3 daha düşeceğini, Bitcoin’in ise 25.000 dolara kadar düşeceğini öngörüyor. Kripto endüstrisi, ABD spot Bitcoin ve Ether vadeli işlem borsalarını başlatma başvurularından hâlâ bir destek umuyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin