featured

Bitcoin Cash aynı BTC gibi düşüşte! Bitcoin’in düşüşe etkisi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Bitcoin Cash’i aşağı çekiyor olabilir mi? Bitcoin bugün %4,18 oranında bir değer kaybederek 36.586 dolara düşerken, Bitcoin Cash ise %4,33 oranında düşüşle 291,31 dolara geriledi. Bir korelasyon var mı?

Bitcoin’in %41,5 oranındaki büyük pazar payı nedeniyle, nasıl hareket ederse piyasa da onu takip ediyor. Birçok kripto para birimi, BTC hangi yöne giderse gitsin o yöne doğru eğilim gösterdiğinden gölgesinden uzak durmakta zorlanıyor.

Bugünkü Bitcoin düşüşü nasıl oldu?

Yaklaşan Federal Rezerv duyuruları hakkındaki bazı endişelerin yanı sıra kripto para birimi gibi riskli finansal girişimler konusunda piyasada belirsizlik mevcut. Küresel piyasa, pandemi sıkıntılarından kurtulmak için mücadele ederken birçok yatırımcı finansal olarak güvenli hamleler yapmaya çalışıyor. Çoğu insan, gözden çıkardıkları fazladan paraları olmadıkça riskli bahisler yapmak istemiyorlar. Bu, son birkaç yılda kripto para piyasalarına yatırım yapanların birçoğunun, paralarını daha istikrarlı bir şeye yatırmak için buradan çekildiği anlamına geliyor.

Benzer rotaları takip ettikleri için Bitcoin’in Bitcoin Cash’i aşağı çektiği açıktır. Her ikisi de geçen hafta bu saatlerde düşüşe başladı. O zamandan beri de iyileşmek için oldukça mücadele etti. Bitcoin Cash pazartesi günü 264,98 dolara kadar düştü. Bu, geçen ay kripto piyasasının çoğunun ulaştığı gibi en düşük nokta oldu.

düşüş BCH

Bitcoin Cash, Bitcoin ve piyasanın çoğunun önümüzdeki birkaç gün içinde buradan dönmeye başlaması bekleniliyor. Asıl soru, düşüşten önceki konumlarına geri dönüp dönemeyecekleri. Bu, yılın başından bu yana genel pazarın ve özellikle Bitcoin’in eğiliminden dolayı henüz mümkün gözükmüyor.

Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin Cash ve Bitcoin, merkezi olmayan bir para birimiydi. Ancak 2017’de ayrıldıklarında işler biraz değişti. Bu olay, blok boyutundaki ölçeklenebilirlik konusundaki endişelerden kaynaklandı. Bitcoin Cash daha ölçeklenebilir olması için yaratıldı.

Bugünkü mevcut blok boyutu 32 megabayt iken Bitcoin ise 1 megabayt blok boyutuna sahip. Bitcoin Cash, blok boyutunun 1 MB’den 8 megabayta çıktığı bölünmeden bu yana önemli ölçüde büyüme kaydetti.

fxleaders


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin