featured

Bitcoin 24,000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken, büyük ralli çok yakın olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Merkez Bankası faiz artışını düşürdükten piyasa lideri olan Bitcoin fiyatı yukarı yönlü gidişatına devam etti. Ancak yine de kesin henüz kesin konuşmak için çok erken. Piyasa liderinin fiyatı, Fed faiz artırım kararının ardından %5’lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Yatırımcılar, Bitcoin’i mevcut seviyelerde alıp satmayacağına karar vermek için bu üç önemli olayı takip ediyor.

Bitcoin büyük bir ralli bekliyor

Ocak ayındaki %40’lık rallinin ardından, Fed’in 25 baz puanlık küçük bir oran artışına karar vermesiyle Bitcoin fiyatı tamamen yükselişe geçecek gibi görünüyor. Fed, dördüncü çeyrekte soğuyan enflasyon, güçlü istihdam verileri ve GSYİH büyümesi nedeniyle oran artışlarını yavaşlatmak zorunda kaldı. Ayrıca, yüksek faiz oranları durgunluk riski taşıyor ve ABD’nin borcu artmaya devam ediyor.

Bitcoin

Yatırımcılar, İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz artırım kararlarını bekliyor. Faiz artırım kararları ABD dolarını etkileyecek ve zayıf bir dolar kripto fiyatlarını artıracak. ABD Dolar Endeksi (DXY), faiz artırım kararları öncesinde şu anda 101 seviyesinin altından toparlanmaya çalışıyor.

İngiltere Merkez Bankası, faiz oranlarını 50 baz puan artırarak %4’e çıkardı. Bu, art arda 10’uncu oran artışı oldu. İngiltere Merkez Bankası, borçlanma maliyetlerini 2008’den bu yana en yüksek seviyeye çıkaracak. Geçenlerde IMF, İngiltere’nin bu yıl resesyona giren tek büyük ekonomi olabileceği konusunda uyarılarını paylaştı.

Bu arada Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz oranlarını 50 baz puan artırması bekleniyor. ECB, Mart ayında 50 baz puan daha artırmayı ve ardından Mayıs ayında son bir zam yapmayı planlıyor. ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu %2’ye döndürmek için rotasında kalmayı planlıyor.

BTC grafiğinde “Altın Haç” oluştu

Ocak ayındaki Bitcoin rallisi, bu ay güçlü bir yükseliş piyasasına işaret eden bir “altın haç” oluşturdu.

Günlük zaman dilimindeki BTC fiyat grafiği, bu ay yaklaşan bir “altın haç” oluşumuna işaret ediyor. Altın haç, 50 günlük basit hareketli ortalamanın 200 günlük SMA’nın üzerine çıkıp fiyat tablosunda bir kesişme oluşturduğu zaman gerçekleşir. Bu genellikle bir yükseliş piyasasına işaret etse de, tüm Bitcoin rallileri tarihsel olarak bu oluşumdan sonra kesin olarak gerçekleşmemiştir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin