Bitcoin (BTC) 13 yaşında! 2009’dan bu yana Bitcoin dünyayı nasıl değiştirdi?
Bitcoin (BTC) 13 yaşında! 2009’dan bu yana Bitcoin dünyayı nasıl değiştirdi?

Bitcoin (BTC) 13 yaşında! 2009’dan bu yana Bitcoin dünyayı nasıl değiştirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) bugün doğum gününü kutluyor. Dünyanın en büyük kripto parası tam 13 yıl önce, 3 Ocak 2009’da piyasaya sürüldü.

Şimdiye kadar çıkarılan ilk bitcoin bloğu olan Genesis Block, anonim geliştirici Satoshi Nakamoto tarafından saat 20:15’te (UTC) oluşturuldu. Bu 13 yıl boyunca, gizemli Bitcoin kurucusu bir efsane haline geldi, ancak kimliği ya da kimlikleri asla açıklanmadı.

Bu arada, Genesis Block, Bitcoin blok zincirinin gelecekteki tüm blokları için prototip haline geldi. Bu aynı zamanda Bitcoin’in ve buna bağlı olarak tüm kripto para birimi alanının doğuşunu işaret ediyor.

13 yıl sonra ve Bitcoin blok zinciri, tokenin maksimum 21 milyon arzının %90’ından fazlasını oluşturan 18.918.625.00 bitcoin madenciliği ile 716.989 Bitcoin bloğundan oluşuyor. Ancak, yaklaşık her 10 dakikada bir yeni bir bitcoin bloğu oluşturulduğundan bu sayı sürekli değişiyor.

İlk Bitcoin bloğu, ağa katkıda bulunmak ve blok oluşturmak için 50 BTC ödülü kazandı.

Günümüzün Bitcoin madencileri, zincire yeni bir blok eklediklerinde sadece 6,25 BTC ile ödüllendiriliyor. Bunun nedeni, her 4 yılda bir veya daha kesin olmak gerekirse her 210.000 blokta bir gerçekleşen bitcoin ödül yarılanmasıdır (halving). 2140 yılına kadar, son Bitcoin çıkarıldığında blok ödülü sıfırlanacak.

Genesis bloğu ayrıca, kodunda “The Times 03/Ocak/2009 Şansölyesi bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde” yazan gizli bir mesajla geldi.

Mesaj, 3 Ocak 2009 tarihli “The Times” gazetesinin ana manşetine atıfta bulunuyor. Merkezi olmayan alternatifin doğuşu, hem Genesis Block için zaman damgası hem de küresel finansal sistemin başarısızlığının ipucu olarak kabul ediliyor.

Bitcoin (BTC), doğuşundan bu yana uzun bir yol kat etti

Dünyanın ilk kripto para birimi, kripto alanının baskın lideri olarak kendini kanıtladı. Merkezi olmayan finans alanındaki başarıları sayısız ve göz kamaştırıcı, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.044,77 doları aşan, milyarlarca dolarlık kurumsal para çeken, ekonomik olarak krize dönüşen bir salgın sırasında daha çok tanınan bir yatırım varlığı haline gelen ve hatta El Salvador sayesinde “yasal” statü kazanan bir finansal varlık haline geldi.

Diğer yandan

Önceden var olan merkezi finansal sistemlere bir alternatif olarak geliştirilmiş olmasına rağmen, 13 yıl sonra Bitcoin (BTC), artan miktarda bitcoin arzı küçük bir azınlığın elinde tutulduğu için merkezileşme risklerine karşı savunmasız hale geldi.

Neden önemli?

Bitcoin, hareketleri tüm kripto para birimi piyasasının fiyat yönünü güçlü bir şekilde etkileyen, merkezi olmayan alanın amiral gemisi kripto para birimi olarak varlığını devam ettiriyor.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin