featured

Bitcoin fiyatı yükselişe devam ederken, yeniden 20,000 dolara düşme ihtimali var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki devam eden toparlanmanın ortasında, Bitcoin fiyatı dik bir ralliye tanık oldu. Böylece megafon adı verilen iki aylık bir yükseliş modelinin direnç noktasını kırmayı başardı. Bu kırılma, piyasadaki satın alma baskısını hızlandırabilir ve 30,000 dolara doğru giden yolu açabilir. Ancak teknik tablo, BTC fiyatının bir sonraki boğa döngüsüne başlamadan önce geçici bir düzeltme gerçekleştirmesinin mümkün olduğuna işaret ediyor.

Analistler, BTC fiyatının %7’lik bir düşüş kaydederek 25,000 doları yeniden test edebileceğini düşünüyor.

Bitcoin için gün içi işlem hacmi 31 milyar dolardır. Bu da %25’lik bir kayıp gerçekleştiği anlamına geliyor.

ABD’de devam eden banka krizi, yatırımcıların bankacılık sistemine karşı güvensizlik yaşamasına sebep oldu. Bu da onları kripto para piyasasında yatırım yapmaya çekti. Bitcoin artık kriz zamanlarında güvenli bir varlık olarak görülüyor. Çünkü düşen dolar değerlerine ve riskli varlıklara karşı bir koruma sağlıyor.

Sonuç olarak Bitcoin ve büyük altcoin’lerin çoğu, geçen haftadan bu yana önemli bir büyümeye tanık oldu.

Bununla birlikte kısa sürede gerçekleşen bu büyük ralli, fiyatın uzun vadedeki performansı açısından sağlıksız kabul edilir. Bu nedenle geçici bir düzeltme olasılığı oldukça yüksektir.

Bitcoin’in zincir üstü verileri ise borsa girişlerinin arttığını gösteriyor.

BTC günlük grafik analizi:

Son iki ayda piyasa liderinin fiyatı oldukça değişkendi. Konsolidasyon aşamasında, günlük grafikte bir megafon modeli oluştuğu görülüyor.

Bu modelin etkisi altında fiyat, kritik seviyelerden bir tanesini kırdığı zaman önemli bir giriş fırsatı sunacaktır.

BTC fiyatının son rallisi, 20,000 dolarda bulunan destek noktasından toparlanmasının ardından geldi. Ortaya çıkan V şeklindeki toparlanma, iki hafta içinde BTC fiyatını %37 oranında artırdı. Bunun sonucunda piyasa lideri, mevcut değeri olan 27,229 dolara ulaştı.

Boğa koşusu sırasında iki önemli direnç noktası kırıldı. Bu da, fiyatın daha yüksek seviyelere ulaşabileceği konusunda yatırımcılara ümit veriyor.

Satın alma baskısı devam ederse BTC sırasıyla 28,000 dolar, 32,000 dolar ve 35,000 dolar seviyelerinde bulunan hedeflerine ulaşabilir.

Günlük grafikteki RSI eğimi, yükselen fiyat hareketine karşı belirgin bir düşüş eğilimi sergiliyor ve altta yatan yükseliş momentumunun zayıfladığını gösteriyor. Bu nedenle, fiyat uygunluğunu daha yüksek seviyelerde kontrol etmek için önemli bir boğa koşusunun ardından genellikle yeniden düşüş gerçekleştiğinden, piyasa lideri geçici bir düzeltmeye tanık olabilir.

Günlük EMA’ların (20, 50, 100 ve 200) üzerinde işlem gören BTC fiyatı, sürekli bir yükseliş toparlanmasının işaretlerini veriyor. Ayrıca, 100 ve 200 günlük EMA arasında potansiyel bir yükseliş geçişi, piyasada daha fazla alıcı çekebilir.

Giriş fırsatları nasıl yakalanır?

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 27,185 dolar civarında işlem görüyor ve megafon modelinin aşılan direnç noktasının üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu kırılma, piyasa liderinin belirsizliklerden kaçtığını ve yönlü bir yükseliş eğilimi olasılığını artırdığını gösteriyor. Bu nedenle fiyat, önümüzdeki günlerde yükselen trend çizgisinin üzerinde sürdürülebilirlik gösterirse 30,000 dolar seviyesine dokunabilir.

Potansiyel bir geri çekilme durumunda BTC, 0,236 FIB seviyesi ve 25,000 dolar seviyelerinde bulunan birleşik destek noktasını test etmek için %7 oranında bir düşüş yaşayabilir. Bu destek noktası, önceki yükseliş trendini bir düzeltme aşamasından devam ettirecek kadar güçlü.

Piyasa lideri bu yazının yazıldığı sırada 27,164 dolar civarında işlem görüyor ve eğilim boğaların lehine. Volatilite ise düşük.

Bitcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 28,000 dolar ve 32,000 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 25,000 dolar ve 23,870 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin