Bir Satoshı Venezuela’da 6 kat değer kazandı
Bir Satoshı Venezuela’da 6 kat değer kazandı

Bir Satoshi, beş Venezuela Bolivarı’na değer!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Değiş tokuş esasına dayalı ekonomiden bugün gelinen noktada milyonlarca parçalara ayrılabilen kripto paralarla işlem yapılmaktadır. Kripto paraların en büyüğüne Bitcoin, en küçük birimine ise Satoshi adı veriliyor. Bir Bitcoin 0,00000001 Satoshi biriminden oluşur. Yıllar içinde Bitcoin 1 doların altında ki seviyelerden 20.000 dolar seviyelerine kadar çıktı. Şu an ise Bitcoin’in en küçük birimi bir Satoshi, yaklaşık altı Venezuella Bolivarı (VEF)’na denk geliyor.

Bir Satoshi, Venezuela’da 6 kat değer kazandı

Google’ın resmi döviz kuruna göre, bir Satoshi’nin bir Venezuella Bolivarı’na eşitlenmesinden sadece yedi ay sonra, Bitcoin’in en küçük birimi Venezuella Bolivarı karşısında yaklaşık 6 kat değer kazandı. Ancak ekonomik kriz ve dört haneli enflasyon sebebiyle Venezuella’daki gerçek döviz kurunun kesin olarak belirlenmesi zor. Güney Amerika ülkesinin Merkez Bankası da, ülkede ki ekonomik bulanımdan sonra, verilerine güvenilmeyen bir kurum haline geldi. Geçtiğimiz günlerde, Uluslararası Para Fonu (IMF), Venezuella’yı ekonomik verilerini açıklamadığı için sert bir dille eleştirdi. Uluslararası Para Fonu, ülke enflasyonunun bu yıl yüzde 13,000’i geçebileceğini iddia ediyor. Ayrıca, ABD Çalışma Bakanlığı, Venezuella’nın yıllık enflasyon oranının geçen ay itibariyle yüzde 7.849 olduğunu açıkladı.

Bir Satoshi, beş Venezuella Bolivarı'na değer
Bir Satoshi, beş Venezuella Bolivarı’na değer

Venezuella’nın resmi para biriminin düştüğü durum oldukça şaşırtıcı. İnsanlar günlük alışverişlerini yapmak için bir el arabası nakit taşımak zorunda kalıyor. Ülkede, sosyal ve ekonomik sorunlar nedeniyle kripto paralara olan ilgi sürekli artıyor.

Bir Bitcoin, 3,870,000,000,000,000 Venezuella Bolivarı

Ülkede kripto paralara ilgi o kadar güçlü ki, kripto para borsası LocalBitcoin verilerine göre 1 Bitcoin almak için 3,870,000,000,000,000 Venezuella Bolivarı ödemelisiniz. Venezuella’daki gerçek döviz kurunun anlaşılması zor olsa da, Moneyexchangerate.org verilerine göre bir Satoshi 5,97 Venezuella Bolivarı’na denk geliyor.

Bir Satoshi, beş Venezuella Bolivarı'na değer
Bir Satoshi, beş Venezuella Bolivarı’na değer

Resmi fiyatlara göre 590.000.000 VEF, 1 Bitcoin’e denk geliyor. Ancak LocalBitcoins üzerindeki satışlara baktığımızda büyük bir tutarsızlık görünüyor. Yaklaşık olarak 1 Bitcoin resmi fiyatın neredeyse iki katı olarak 11.050.000.000 VEF’den işlem görüyor. Bu durumda bize, gerçek Satoshi fiyatının 10-12 VEF arasında bir değerde olduğunu gösteriyor. Hatta Reddit’teki bazı kullanıcılara göre, fiyatlar üç haneli bölgeye çoktan ulaştı. Tüm bunlara bakarak enflasyondan kaçmak için Bitcoin’e yatırımların Venezuella da artması bekleniyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin