featured

Binance USD sonrasında yatırımcılar panik yapıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’den uzaklaşan bir başka kripto tabanlı işletme vakasıyla daha karşı karşıya kaldık. Düzenleyiciler Binance USD’ye karşı son eylemin ardından stablecoin ekosisteminde dinamiklerde büyük bir değişim yaşanıyor. 

New York Mali Hizmetler Departmanı’nın Pazartesi günü Paxos’a BUSD oluşturmayı durdurma emri verdi. 2019’da Paxos ve Binance, üçüncü en büyük stablecoin olan Binance USD’yi (BUSD) piyasaya sürdü. SEC’in son hamlesi, Kraken’in kripto staking hizmetindeki son SEC eyleminin ısısını zaten hisseden kripto para piyasası için bir başka gerileme olarak geldi.

BUSD’ye karşı verilen emrin ardından, stablecoin’in piyasa değeri birkaç saat içinde %2’lik keskin bir düşüş gördü. Bu arada, diğer stablecoin’ler üzerinde daha fazla önlem alma korkusu, yatırımcıların ekosistem içinde daha güvenli seçimler yapmalarına yol açıyor.

Binance USD üretimi duracak

Binance stablecoin BUSD’nin ihraççısı Paxos, 21 Şubat’tan itibaren dolara endeksli varlığı artık basmayacağını duyurdu. Şirket 13 Şubat’ta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Paxos, SEC personeliyle kategorik olarak aynı fikirde değil çünkü Binance USD, federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet değil.”

Sonuç olarak, panik bir kez daha başladı ve BUSD itfaları son birkaç saat içinde fırladı. BUSD koşusu, yalnızca birkaç saat içinde arzda %2,2’lik bir düşüşe neden oldu. 

Duyurudan önce dolaşımda 16,15 milyar dolarlık BUSD vardı. Son 12 saat içinde bu 15,79 dolara geriledi. Bu, yaklaşık 360 milyon doların düştüğü anlamına geliyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin