Binance, otomatik yakım programının ilk sonuçları açıklandı: BNB fiyatı nasıl etkilenecek?
Binance, otomatik yakım programının ilk sonuçları açıklandı: BNB fiyatı nasıl etkilenecek?

Binance, otomatik yakım programının ilk sonuçları açıklandı: BNB fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İşlem hacmi baz alındığında en büyük kripto para borsası olan Binance, geçtiğimiz çeyrekte ilk Binance token (BNB) otomatik yakma programını uyguladığını ve 783 milyon dolar değerindeki 1.684.387,11 BNB tokeninin dolaşımdan kaldırıldığını duyurdu.

Yeni program kapsamında yakılacak token sayısı, Binance Akıllı Zincirinde üretilen toplam blok sayısına, akıllı sözleşme işlevlerine sahip ve Binance Chain’e paralel çalışan bir blok zincirine ve BNB’nin ortalama dolar değerine dayalı bir formül kullanılarak ulaşılıyor.

Token yakımı nedir? Neden yapılır?

Kripto paralar, kasten ve kalıcı olarak dolaşımdan kaldırıldıklarında “yakılmış” olarak kabul edilir. Token yakma, genellikle geliştirme ekibi tarafından belirli bir kripto para birimi varlığının arkasında gerçekleştirilir. Birkaç şekilde yapılabilir, en yaygın olarak, mevcut bakiyesinin blok zincirinde herkese açık olduğu, ancak içeriğine erişimin kimsenin mümkün olmadığı adreslere para göndererek yapılabilir.

Yakma pratiği, proje geliştiricilerinin piyasadan token satın almalarını veya tedarikin halihazırda mevcut olan kısımlarını yakmayı içerebilir.

Yakma, farklı amaçlar göz önünde bulundurularak yapılabilir, ancak çoğu zaman deflasyonist amaçlar için kullanılır: dolaşımdaki arzı azaltma, bir varlığın fiyatını yukarı çekme, tüccarları ve yatırımcıları dahil olmaya teşvik etme eğilimidir. Token yakma için bir diğer önemli kullanım durumu, sabit kripto paraların (değeri ABD doları gibi başka bir varlığa karşılık gelen kripto para birimleri) fiyat sabitini korumaktır.

Binance Coin (BNB) yakımları hakkında

BNB coin’in 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana Binance, yakma adı verilen bir süreçle 100 milyon BNB’yi veya toplam arzın yarısını dolaşımdan çıkarmayı taahhüt etti. Önceki üç aylık yakmalarımızdan farklı olarak, bu çeyrek için dolaşımdan çıkarılan token sayısı, otomatik yakım formülüne göre otomatik olarak hesaplandı.

Geçmişte, BNB yakmaları, tokenlerin kullanımını ve Binance merkezi borsasında üretilen geliri yansıtıyordu. Topluluğun geri bildirimlerinin bir sonucu olarak, BNB otomatik Yakma, Binance merkezi ekosisteminden bağımsız daha objektif bir süreç lehine önceki yakma mekanizmasının yerini alıyor. Duyuruda Binance, BNB’nin Binance Smart Chain (BSC) gas ücretlerinin bir kısmını gerçek zamanlı olarak yakmaya devam edeceğini belirtti.

Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), “BNB Auto-Burn’ün uygulanması, BNB’nin yolculuğunda doğal bir sonraki adımdır ve daha fazla özerklik, şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlayarak BNB topluluğunun büyümesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Bloomberg’in Milyarder Endeksi’ne göre yakın zamanda 96 milyar dolarlık bir değerleme alan Binance CEO’su, duyurunun yanı sıra “BNB deflasyonist” tweetini de attı. BNB tokeni, bu yazının yazıldığı tarih itibariyle %3,38 düşüşle 465$’dan işlem görüyordu.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin