Binance, Litecoin'in gizli işlemler sunan MWEB işlevi konusunda yatırımcıları uyardı!
Binance, Litecoin'in gizli işlemler sunan MWEB işlevi konusunda yatırımcıları uyardı!

Binance, Litecoin’in gizli işlemler sunan MWEB işlevi konusunda yatırımcıları uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın önde gelen kripto para borsası platformu Binance, resmi yayınladığı bir yazıda para yatırma ve çekme konusunda Litecoin’in MWEB’sini desteklemediklerini duyurdu. Gerekçe olarak MWEB’in gizli yaklaşımı Binance’in güvenlik politikalarına uymadığı gösterildi.

Güney Koreli Platformlar MWEB üzerinden Litecoin’i listeden çıkarttı

Binance tarafından yapılan bir basın açıklamasında, kimliklerini gizlemelerine olanak tanıyan Mimble Wimble Extension Blocks (MWEB) entegrasyonunun ardından Litecoin’i içeren her türlü ticaret faaliyetinden uzaklaştı. Litecoin, MWEB işlevi olmadan da işlem görebilir.

Kullanıcılar, MWEB işlevi aracılığıyla Litecoin ticareti yapmanın tehlikeleri konusunda uyarıldı. MWEB kullanılarak gerçekleştirilen işlemler, kullanıcıların adres bilgileri gizlendiği için doğrulanamamaktadır. Benzer şekilde, Litecoin’in MWEB’si, Asya’nın önde gelen kripto pazarlarından biri olan Güney Kore tarafından da onaylanmadı. Ülkenin kripto mevzuatı, ülke içindeki yatırımcıları korumaya yönelik katı politikalar uyguluyor.

Geçen ay itibariyle Litecoin, MWEB işlevinin güveni sarsmasının ardından ülkedeki en iyi kripto borsaları tarafından listeden çıkarılmıştı. Litecoin’i listeden çıkaran Güney Kore borsaları Coinone, Upbit, Gopax, Bithumb ve Korbit olarak yer alıyor.

MWEB ne anlama geliyor?

Piyasa değerine göre Litecoin, 20. en büyük kripto para birimi olarak yer alıyor. Ancak MWEB ile dünya çapında en kolay erişilebilir ve gizli kripto para olarak sıralanıyor. Binance ve Güney Kore Platformlarının devre dışı bırakıldığı borsalar için yeni bir MWEB yükseltmesi isteğe bağlıdır.

Geçen ay Litecoin, yolculuğu 2019’un son çeyreğinde başlamış olan soft fork yükseltmesi MWEB’in resmi lansmanını duyurdu. O zamanlar Litecoin İyileştirme Önerisi olarak adlandırılan proje, işlemlere yüksek düzeyde gizliliği entegre etmeyi amaçladı.

Mevcut blockchain ortamı, işlemlerin gizliliğini ihlal eden geniş şeffaflık üzerine kurulu ve MWEB’in temel amacı bu boşluğu dolduruyor. MWEB, mevcut gizlilik kusurlarını düzeltmesi gereken bir konuda gizliliği teşvik ediyor.

MWEB’in piyasaya sürülmesinin ardından, Litecoin işlemleri yalnızca işlemi gerçekleştiren kullanıcılar tarafından biliyor. Yani işlemle ilgili bilgiler, yalnızca işlemi gerçekleştiren kullanıcılar tarafından bilinen blockchain üzerinde yer alıyor. Kullanıcılar MWEB için desteklerini zaten gösterdiler.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin