Balina adresleri Ekim ayından bu yana 10 milyar dolar değerinde BTC sattı!
Balina adresleri Ekim ayından bu yana 10 milyar dolar değerinde BTC sattı!

Balina adresleri Ekim ayından bu yana 10 milyar dolar değerinde BTC sattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Anahtar köpekbalığı ve balina adresleri (10 ila 10.000 BTC tutan) geçen Ekim ayından bu yana toplu olarak 10.75 milyar dolar değerinde BTC sattığından, Bitcoin duyarlılığı büyük ölçüde düştü. BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı tarih olan 8 Kasım’dan iki hafta önce başlayan dağıtım, bu adreslerin elindeki arz oranında büyük bir düşüşe yol açtı.

Bu kademeli düşüşe ek olarak, Bitcoin’in dolaşımı önemli ölçüde kurudu. Kripto analitik platformu Santiment tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, bu ölçümler varlığın yıl sonunu kötü bir değerde kapatmasına katkıda bulundu.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1609074180787679236

Bir grafik, balina ve köpekbalığı adreslerinin (10 ila 10.000 BTC arasında tutan) tuttuğu Bitcoin arz oranının Ekim sonundan bu yana önemli ölçüde düşerek %67,2’lik bir mevcut değere düştüğünü ortaya koydu. Mevcut arz oranı, bir yıl içinde belirlenen en düşük oran olarak kaydedildi.

Ayrıca, en az 100 BTC’ye sahip adreslerin sayısı 16.169’a düşerken, raporlama sırasında yalnızca 114 adresin en az 10 bin BTC‘si var.

Dolaşım kuruyor yine de LTH’ler etkilenmedi

Kapitülasyon aşamasının ortasında, Bitcoin’in borsalardaki arz oranı kademeli olarak %6,71’e düştü. Bu metrik normalde yükseliş eğilimlerine işaret ederken, BTC ticaret hacmindeki kademeli bir düşüş, varlığın dolaşımının azalan talep nedeniyle kuruduğunu gösterir.

Basın tarihi itibariyle 16.574 dolar olan mevcut değeri ile BTC, ATH’sinden yaklaşık %76 düştü. Yatırımcılar tarafından beklenen geri dönüş henüz gerçekleşmedi.

Bu endişe verici ölçümlere rağmen, uzun vadeli sahiplerin (LTH’ler) çoğu etkilenmemiş görünüyor. Ek olarak, IntoTheBlock’tan alınan veriler, Bitcoin’in mevcut sahiplerinin %72’sinin varlığı en az bir yıldır elinde tuttuğunu gösteriyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin