featured

Bakın bir Dark Web satıcısından ne kadar Bitcoin ele geçirildi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika, son yılların en önemli bir Dark Web olayına imza attı. Paylaşılan bilgiye göre bu zamana kadar ele geçirilen en büyük varlıklardan biri oldu. Olaya konu olan varlık ise yine Bitcoin.

Federallar düzenlediği operasyonda Dark Web satısından milyon dolarlık BTC ele geçirdi. Federal savcılar, Florida’nın güneydoğu kesiminde bir adamdan yaklaşık 34 milyon dolarlık kripto paraya el koydu. Suçlunun, diğer popüler hizmetlerin yanı sıra Netflix, HBO ve Uber hesap bilgilerini satmak için karanlık ağdan yararlandığı ortaya çıktı. 

Dark Web satıcısının, söz konusu kripto varlıkları başlangıçta 47 milyon dolar değerindeydi. Ancak son altı ayda dünyanın en çok aranan kripto para biriminin fiyatındaki düşüş nedeniyle şu anki değeri 34 milyon dolara geriledi. Buna rağmen Amerika’daki en büyük operasyonlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Dark Web satıcısı federaller tarafından tespit edildi

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan bir basın açıklamasına göre, ele geçirme olayı ülke içinde şimdiye kadar yapılan en büyük operasyonlardan biriydi. 2015 ve 2017 yılları arasında, zanlının 100.000’den fazla dolandırıcılık amaçlı çevrimiçi işlem gerçekleştirdiği iddia edildi.

Sonuç olarak, Miami federalleri, ikametgahı aranan ancak kesin bir kanıt bulunamayan Parkland sakininin kripto para varlıklarını takip etmeye başladı. Savcılar ise konuyla alakalı şunları söyledi:

“Dark Web veya darknet pazar yerleri, web sitesi yöneticilerinin yanı sıra sitede işlem yapan alıcı ve satıcıların anonimliğini sağlayarak yasa dışı işleri teşvik etmek için tasarlanmıştır.”

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin