featured

Ayılar kontörlü ele geçirdi! Altcoin, hangi koşullarda toparlanma hareketlerine başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin için bugün yapılan fiyat analizi bugün düşüş gösteriyor. LTC için mevcut direnç noktası 147 dolarda iken, destek noktası ise 148 dolar seviyesinde bulunuyor.

Litecoin fiyat analizi bugün için düşüş gösteriyor. Ayılar, fiyatı 139 dolar seviyesine gerileterek son iki gündür hâkim olan yükseliş eğilimini bozdu. Yatırımcılar, geçen yılın kasım ayının ortasından bu yana devam eden uzun süreli düşüş eğiliminin ardından korku hâlâ devam ederken, başka bir fiyat düşüşünden korkarak ellerindeki LTC’leri  satmaya başladılar.

LTC üzerindeki piyasa baskısı arttıkça, ayılar son birkaç saat içinde yükseliş eğilimini durdurdu. Son iki gün altcoin için iyi geçmişti. Yükseliş momentumu oldukça güçlüydü ancak ayılar piyasayı devraldı. Böylece fiyat fonksiyonu tersine çevrildi. Ancak, boğalar tekrar destek alırsa piyasa eğilimini tersine çevirmeleri mümkün.

LTC 1 günlük fiyat grafiği: Kısa vadeli fiyat düşüşü yükseliş momentumunu engelliyor

Litecoin için 1 günlük fiyat grafiği, ayıların fiyatı aşağı çektiğini ve girişimlerinde başarılı göründüğünü gösteriyor. Ayılar liderliğini sürdürdükçe fiyat kademeli olarak düşüyor. LTC bugün 138.3 dolar ile 142.9 dolar aralığında işlem gördü. Altcoin, bu yazı yazılırken de 139,5 dolar seviyesinden işlem görüyor.

altcoin LTC

LTC için volatilite nispeten yüksek. Ancak Bollinger bantlarının hareketinde, her iki ucun da fiyat seviyesinin üzerindeki ortalama çizgiyle tekrar yavaş yavaş yaklaştığını görüyoruz. Bu da LTC fiyatı için 142.7 dolar seviyesinde bir direnç noktasını gösteriyor. Göreceli güç endeksi (RSI), satış faaliyetini gösteren endeks 44’te yani nötr bölgenin alt yarısında. Hareketli ortalama (MA) ise fiyat seviyesinin altında, 133 dolar seviyesinde.

Litecoin fiyat analizinde son gelişmeler ve diğer teknik göstergeler

Litecoin için 4 saatlik fiyat grafiği, fiyatın bugünkü işlem seansının başlangıcından bu yana her saat düştüğünü gösteriyor. Ancak bu düşüşler çok büyük bir oranlarda değil. Dolayısıyla altcoin’in fiyatta bir toparlanma şansı var.

Bollinger bantlarında, üst bant 142 dolarda iken alt bant ise 121 dolarda. Bantlar, 4 saatlik grafikte genişlemeye devam ediyor. Bollinger bantlarının ortalaması ise 132 dolarda. Hareketli ortalama (MA) 136 dolar seviyesinde ve genişleme devam ettiğinden volatilite yüksektir.

RSI, önemli ölçüde düştükten sonra 62 endeksinde geziniyor. Bu da satış baskısının yavaşladığını gösteriyor. RSI düz hareket ederken, ayıların momentumlarını kaybettiğine ve yükseliş unsurlarının tekrar ortaya çıkabileceğine işaret ediyor.

Altcoin Litecoin fiyat analizinde sonuç olarak

Günlük ve saatlik Litecoin fiyat analizi ve teknik göstergeler, bir düşüş momentumu olduğunu gösteriyor. Ancak RSI eğrisi son saatlerde düştükten sonra düzleştiği için boğalar da yeniden ortaya çıkabilir. Desteğin yükseliş tarafında görünmesi durumunda fiyatın toparlanmaya başlaması bekleniliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin