featured

Ayılar bu altcoin’in fiyatını kontrol ederken, piyasadaki belirsizlik yükselişe izin verecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi XTZ, bugün yapılan fiyat analizine göre bir miktar düşüş gösteriyor. Piyasadaki dalgalı havadan etkilenen XTZ, daha önce kazandığı ivmeyi kaybederek düşüşe geçti. Altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0,9976 dolar civarında işlem görüyor.

XTZ 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik fiyat grafiği, durgun geçen günlerin ardından piyasadaki volatiliteye işaret ediyor. Bu, altcoin fiyatının her iki uçta da değişken yaşamaya daha müsait olduğu anlamına geliyor. Bollinger bandının üst sınırı, XTZ için en güçlü direnci temsil eden 1,02 dolarda iken, alt sınır ise en güçlü desteği temsil eden 0,9945 dolar seviyesinde bulunuyor.

Fiyat, Hareketli Ortalama fiyatının altında hareket ediyor gibi görünüyor. Bu da düşüşün işaretlerinden bir tanesidir. Piyasanın trendine şu anda ayılar hâkim gibi görünüyor. Altcoin’in fiyatı, destek noktasına doğru ilerliyor. Eğer, bu destek aşağı yönlü kırılırsa daha fazla düşüş kapıda olacaktır.

altcoin XTZ grafik

4 saatlik grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) 53,74 işaretinde yer alıyor. Bu, altcoin’in nötr bölgede düştüğü anlamına gelir. Ayrıca, RSI aşağı doğru hareket ediyor gibi görünerek azalan bir piyasaya işaret ediyor. Satış faaliyetinin hâkimiyeti, azalan bir RSI puanına neden olur. RSI, daha fazla düşerse piyasa dinamiğini potansiyel olarak tersine çevirebilecek özellikler ortaya çıkar. Eğer boğalar bu fırsatı değerlendirebilirse, bir geri dönüş yaşanabilir.

XTZ günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafik de 4 saatlik grafiğe benzer şekilde artan volatiliteye işaret ediyor. Buradaki Bollinger bandının üst limiti 1,03 dolarda iken, alt limiti ise 0,9491 dolar seviyesinde bulunuyor.

Piyasanın eğilimi, son birkaç gün içinde düşüş dinamikleri gösteriyor. Sonuç olarak, piyasa olumsuz bir yaklaşıma karar verdi. Ayıların artık hareketlerini sürdürme ve XTZ’nin değerini daha da fazla düşürme şansları olduğundan, daha az oynak olan piyasa ayılar için elverişsiz olabilir. Ancak bu durum boğalar için oldukça dezavantajlı olacaktır.

Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) 37,10 işaretinde yer alıyor. Bu, altcoin’in daha düşük değerli bölgeye düştüğü anlamına gelir. Düşük RSI puanı aynı zamanda baskın satış faaliyeti anlamına gelir.

Sonuç olarak

XTZ fiyat analizinde sonuç olarak, altcoin fiyatını ayıların kontrol ettiği ve daha fazla düşüş gerçekleşebileceği söylenebilir. Ancak, kripto para piyasasındaki genel belirsizlik sebebiyle net bir şey söylemek de oldukça zor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin