featured

Uzun vadeli AXS sahiplerinin yoğun satışları fiyatı aşağı çekiyor! İşte, sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Axie Infinity (AXS) fiyatı, 3,63 milyon adetlik token kilit açma etkinliğinden 48 saat sonra, %8 oranında bir düşüş yaşayarak 6 dolara geriledi. Satışlar tüm hızıyla devam ederken fiyat nerede destek bulacak?

22 Haziran’da Axie Infinity, dolaşımdaki arzını 3,6 milyon token daha artırdı. Token kilidi açılmasının ardından, son 1 yıldaki toplam emisyon 31,6 milyon AXS oldu.

Beklendiği gibi, 20,6 milyon dolarlık yeni basılan token’ların enflasyonist baskısı, ağ çapında bir satışı tetikledi.

Uzun vadeli AXS sahipleri satışlara başladı

22 Temmuz tarihindeki token kilidi açma sonrasında, token’larını özel akıllı sözleşmelerde kilitleyen sahiplere staking ödülleri tahsis edildi.

Token tahsisinin tamamlanmasından 48 saat sonra zincir üstü veriler, bazı uzun vadeli token sahiplerinin yeniden satışa başladığını gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi AXS Age Consumed, token kilit açma etkinliğinden önce kaydedilen verilere göre %250 oranında artış gösterdi. Spesifik olarak, 20 Temmuz ile 25 Temmuz arasında Age Consumed değerleri 1,54 milyondan 5,43 milyona yükseldi.

AXS

Age Consumed, uzun vadeli sahiplerin toke’larını takas etme oranını izler. Esasen, yakın zamanda işlem gören token sayısının önceki cüzdan adreslerinde geçirdikleri gün sayısıyla çarpılmasıyla elde edilir.

Bu göstergedeki kalıcı artışlar, ortalama olarak uzun vadeli yatırımcıların varlıklarının daha fazlasını sattığını gösteren bir düşüş sinyali olarak kabul edilir.

Beklenen staking ödüllerine dayalı token kilidinin açılması artık tamamlandığından, HODLing’i sürdürmek için daha az maddi teşvikleri var. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde AXS token’larının satışı yoğunlaşabilir.

Özellikle, uzun vadeli sahiplerin şu anda toplam AXS arzının %63’ünü kontrol ettiği düşünülürse, fiyatı önemli ölçüde etkileyebilirler.

Yavaşlayan ağ büyümesi aşırı arza neden olabilir

Zincir üstü veriler, Axie Infinity’nin yeni kullanıcı edinme oranının düşüş trendinde olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki grafik, 19 Temmuz’da 345 yeni AXS cüzdan adresinin oluşturulduğunu göstermektedir. Ancak 24 Temmuz itibariyle, yalnızca 153 yeni adres oluşturuldu.

Kullanıcı edinme oranındaki bu %55’lik düşüş, önümüzdeki haftalarda fiyat hareketini önemli ölçüde etkileyebilir.

Ağ Büyümesi, bir blockchain ağının yeni kullanıcıları çekme oranını ölçer. Ağ Büyümesinde bir düşüş, yakın gelecekte yeterli talebi çekmek için mücadele edebileceği anlamına gelir.

Kilidi açılan yeni token’larla yaklaşık 20,16 milyon doların kademeli olarak birkaç borsaya girmesiyle, bu talep eksikliği satışların etkisini şiddetlendirebilir.

AXS fiyat tahmini:

Yukarıdaki zincir üstü göstergeler göz önüne alındığında, AXS ayıları 5 dolar seviyesini yeniden test etmek için cüretkar bir hamle yapabilir. Ancak, ilk hedefleri 5,20 dolar seviyesinde bulunan kritik direnç noktası olacaktır.

Eğer uzun vadeli sahipler satış yapmaya devam ederse fiyat hızla 4,50 dolara düşebilir.

Yine de fiyat, 7 doların üzerine çıkarsa boğalar yeniden kontrolü ele alabilir. Bu durumda 7 dolar seviyesi desteğe çevrilebilirse yukarı yöndeki ilk hedef 8,50 dolar seviyesinde olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin