featured

Düşen talep, AVAX fiyatındaki trendi tersine çevirebilecek kadar güçlü mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki satış dalgası mayıs ayında yoğunlaşırken, gözde altcoin’lerden AVAX, 40 dolarda bulunan destek noktasının altına düştü. Enflasyonla ilgili makroekonomik korkular ve Bitcoin’in belirsiz zamanlarda riskli bir varlık olması nedeniyle düşüş trendi sona ermeyebilir. Uzun vadeli yatırımcılar, 25 dolarda bulunan destek noktasına düşülmesini bekleyebilirler. Dolayısıyla şu anı, satış yapmak için iyi bir fırsat olarak görebilirler.

AVAX 12 saatlik fiyat grafiği analizi

24,14 dolarda bulunan destek noktası AVAX’ın en son Ağustos 2021’de işlem gördüğü bir seviyedir. O sırada altcoin, güçlü bir yükseliş trendindeydi. 40 dolarlık alanı talep olarak yeniden test etmeden önce bu seviyeyi geçerek doğrudan 56 dolara yükselmişti.

24 dolar ve 40 dolarda bulunan destek ve direnç noktası daha önce şubat ayında oluşturulmuştu. Bu yazı yazılırken, AVAX’ın uzun vadeli yatırımcılarının dikkat etmesi gereken iki alan bunlardı.

AVAX

AVAX 24 dolar seviyesinden satın alınabilir mi? Kısa vadeli yatırımcılar için olabilir. Ancak, uzun vadeli yatırımcılar o kadar emin olmayabilir. 20 dolar ile 24 dolar seviyelerinin altında, altcoin için bir sonraki büyük uzun vadeli destekler 9 dolar ile 12 dolar arasında yer alıyor. Bu da fiyatta %50’lik bir kayıp yaşanması anlamına geliyor.

Altcoin için teknik göstergeler ne diyor?

Günlük RSI, güçlü düşüş momentuma işaret ediyor ve 29,8 endeksinde işlem görüyor. 24,14 dolardan 37 dolara yapılan sıçramaya rağmen, RSI 30 endeksinin üzerine çıkmadı. Daha yukarda, 40 endeksi direnç ve ret oluşturabilir. Bu da önümüzdeki günlerde veya haftalarda AVAX için daha fazla düşüş baskısı ortaya çıkabilir.

Bollinger Bantları, AVAX’ın aşağı yönlü güçlü hareketinin yansıması niteliğinde. Aroon Göstergesi de nisan ayından bu yana sabit bir düşüş eğilimi gösterdi. Ayrıca A/D, daha fazla satış baskısına işaret ederek son iki ayda daha da düştü.

Sonuç olarak

Riskten kaçınan bir yatırımcı, bir varlık satın alacak kadar kendinden emin hissetmeden önce onun arkasındaki güçlü bir talebi ve yükseliş gücü oluşmasını görmek isteyecektir. Mevcut durumda, AVAX’ın teknik yapısı düşüşte ve henüz bir birikim aşaması görünmüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin