featured

AVAX fiyat hareketi ayıların kontörlünde iken %12,5’lik bir düşüş daha gelebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat 2023’te, kripto piyasası belirsizlik ve artan düşüş eğilimi ile karşı karşıya kalırken, AVAX fiyatı da hızla değer kaybediyor. Bunun sonucunda gözde altcoin’in grafiğinde çift tepeli bir model oluştu. Bu modelin etkisi altında, 17,5 dolarda bulunan güçlü bir destek noktası kaybedildi. Bu da yatırımcıların uzun bir düzeltmeye hazır olması gerektiği anlamına geliyor. İşte bu düşüş modelinin AVAX’ın gelecekteki fiyat hareketini nasıl etkileyebileceği.

AVAX

Teorik olarak, alıcılar belirli bir direncin üzerine çıkamadıkları için bu aşağı yönlü tersine dönüş modeli, tükenmiş yükseliş momentumuna işaret ediyor. Fiyat önemli EMA seviyelerinde bulunan desteklerin altına düştü.

Avalanche için gün içi işlem hacmi 100,5 milyon dolardır. Bu da %50,4’lük bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Son beş gün içinde AVAX, 21,6 dolarda bulunan destek noktasını aşmak için birkaç başarısız girişimde bulundu. Kritik dirençten geri dönen gözde altcoin, satıcıların bu direnç noktasını agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor.

Bu nedenle, piyasada artan düşüş hissi ile AVAX fiyatı, çift tepe modeli oluşturmak için 21,6 dolardaki direnç noktasını üst tavan olarak kullandı.

Yukarıda bahsedilen dirençten son geri dönüş, AVAX fiyatının %23,67 oranında düşmesine sebep oldu. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 16,5 dolar civarında işlem görüyor. Bu hareket sonucunda, 17,5 dolarda bulunan destek noktası kaybedildi.

Gözde altcoin, 17,5 dolardaki desteğin altında durgun kalmaya devam ederse %12,5’lik bir düşüş daha gelebilir. Bu da 14,4 dolara gerilemesi anlamına gelmektedir.

Teknik göstergeler

Fibonacci düzeltme seviyeleri: 0,5 FIB seviyesinin üzerinde seyreden fiyat, potansiyel direnç olarak kırılan 17,5 dolarlık desteği yeniden test etmek için yükseliş eğilimine işaret ediyor.

RSI: Düşüş bölgesine doğru ilerleyen günlük RSI eğimi, piyasada artan satış baskısını gösteriyor.

AVAX, bu yazının yazıldığı sırada 16,5 dolar civarında işlem görüyor ve eğilim ayıların lehine.

Gözde altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 17,5 dolar ve 19,1 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 16,5 dolar ve 14,4 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin