featured

Teknik göstergeler AVAX fiyatında büyük bir çıkış yaşanacağına işaret ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Avalanche (AVAX), 12 Mayıs’tan bu yana bir yükseliş modeli içinde işlem görüyor. Teknik göstergelerden bir tanesi olan RSI, altcoin’in yakında dördüncü çıkış girişimini yapacağını gösteriyor.

AVAX, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 151,22 dolara ulaştığından beri düşüyor. Aşağı yönlü hareket sonucunda fiyat, Haziran 2022’de 13,72 dolara kadar düştü. Bu da, en yüksek seviyeden itibaren %89 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Fiyat şu anda 12 dolarlık yatay alana yaklaşıyor. Bu seviye, daha önce Ağustos 2020’de direnç noktası olarak görev gördüğü ve ardından Temmuz 2021’de desteğe dönüştüğü için çok önemli bir alandır.

AVAX grafik

AVAX beklenen patlamayı yapacak mı?

Günlük grafik, fiyatın 12 Mayıs’tan bu yana azalan bir şekil içinde düştüğünü gösteriyor. Bu, bir yükseliş modeli olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla bu noktadan bir kopuş meydana gelebilir.

Ek olarak günlük RSI, bir kırılma yaşanma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca altı saatlik grafik de, günlük grafiği destekler nitelikte.

Günlük olana benzer şekilde RSI, destek hattının en son iki dokunuşu sırasında yükseliş sapması yarattı.

Şu anda fiyat, kamanın direnç çizgisine 20 dolardan yaklaşıyor.

Boğa dönüşünün onaylanması için AVAX’ın kamadan çıkması ve ardından 22 dolarlık alanı geri alması gerekiyor.

Dalga sayısı analizi

Kripto para yatırımcısı @JacobEmmerton, mevcut düşüş hareketi başladığında bunu güçlü bir yukarı hareketi izleneceğini gösteren bir AVAX grafiği tweetledi.

Tweet’ten bu yana hedefe ulaşıldı ve ardından AVAX önemli ölçüde sıçradı.

Gelecekteki harekete gelince, iki ana olasılık var.

İlki, mevcut artışın beş dalgalı aşağı doğru hareketin dördüncü dalgasının bir parçası olduğunu öne sürüyor. Bu durumda, fiyatın 39 dolara yükselmesi beklenir. Ancak daha sonra AVAX, başka bir düşük seviyeye gerileyebilir.

İkincisi, fiyatın zaten beş dalga aşağı yönlü bir hareketi tamamladığını ve şimdi uzun vadeli bir yükseliş eğilimine döndüğünü gösteriyor. Bu durumda, fiyat kamadan çıkacak ve 39 doların oldukça üzerine çıkacak.

Her durumda, kısa vadeli bir kırılma çok muhtemel görünüyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana gerçekleşen düşüşün tamamı bir A-B-C düzeltici yapısıysa, A:C dalgaları 1:1 oranında en düşük 10,10 dolara sahip olacaktır. Bu da mevcut düşük seviyenin biraz üzerindedir.

Yani, bir dip çok yakın gibi görünüyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin