featured

Daha fazla talep alabilmesi için ATOM’un kritik seviyeyi geçmesi gerekiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Cosmos için son iki hafta, fiyat grafiklerinden anlaşılacağı üzere oldukça dalgalı geçti. Son birkaç gün içinde kesinlikle bir miktar yükseliş ivmesi oldu. Bununla birlikte ATOM fiyatlarını yükseltmek için yatırımcıların talepleri devreye girdi. Kısa vadede bu yükselişin devam etmesi bekleniyor.

ATOM 1 saatlik fiyat grafiği analizi

1 saatlik ATOM grafiğinde altcoin fiyatının için geçen haftaki bazı önemli noktalara değinildiği görülüyor. Bu yazının yazıldığı sırada kripto para biriminin bir yükseliş eğilimi içerisinde olduğu söylenebilir. 33,19 dolar ve 25,36 dolardaki yüksek ve düşük salınımlara dayalı olarak, bir dizi Fibonacci geri çekilme seviyesi çizildi. ATOM eğer %23,6 geri çekilme seviyesinin üzerine çıkabilirse daha fazla kazanç elde etme olasılığı artacaktır.

ATOM grafik

27,65 seviyesi kırıldığında piyasa yapısı düşüşten yükselişe geçti. Fiyat bu seviyeyi daha yüksek bir dip oluşturmak için tekrar test ettiğinde, kısa vadeli bir yükseliş yapısı güçlendi.

Önümüzdeki birkaç saat içinde benzer bir şey olabilir. Fiyat 29,28 dolarda bulunan %50 geri çekilme seviyesini aştığında, bunu tek bir işlem seansında yaptı. Altcoin 29,81 dolar seviyesini geçerek 30,2 dolara ulaştı. Böyle bir mum, çok yükselişe rağmen fiyatın bir kez daha 29,28 dolar seviyesini kırması ve 31,51 dolar seviyesindeki direnç noktasına doğru daha da yükselmesi olasılığını da sundu.

Altcoin için teknik göstergeler

1 saatlik RSI, 70 endeksinin üzerinde yani aşırı alım bölgesindeydi. Bu, kendi başına bir geri çekilme yaşanmasını gerektirmez. Yalnızca önceki günün yükseliş gücünü vurgulandı. Kümülatif Delta Hacmi göstergesi, ATOM 33 dolardan 25,36 dolara geri çekildiğinde satış hacminin mevcut olduğunu ancak  yoğun olmadığını gösterdi. Ayrıca, son birkaç günde istikrarlı alım hacmi gördüğünü de gösterdi.

CMF göstergesi tarafsız bölgedeydi ancak son birkaç saattir yukarı doğru tırmanıyor. +0.05’in üzerine çıkabilirse, önemli sermaye akışının bir kez daha piyasaya yönlendirildiğini, yani alıcıların bir kez daha güçlü olduğunu gösterecektir.

Sonuç olarak

Talep seviyesini test etmek için 29,28 dolarlık bir yeniden test ve ardından 32 dolara doğru bir hareket gerekiyor. Bu gerçekleştirse önümüzdeki birkaç gün içinde ATOM için bir yükseliş senaryosu olacaktır. Böyle bir hareket muhtemel görünüyordu. Ancak Bitcoin’in de piyasa üzerinde bir etkisi olabilir. BTC için 43 bin dolar ile 42 bin doların altındaki bir hareket, Cosmos’u da aşağı çekebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin