featured

ATOM fiyatı, kritik destek noktasında! Piyasa hissiyatı toparlanmasına izin verecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cosmos (ATOM), bu yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri kalıcı bir düşüş eğilimi sergiledi. 20 doların altındaki kırılma, dik bir düşüşe dönüştü. Böylece ATOM, 8 dolar ile 9 dolar aralığındaki birkaç aylık en düşük seviyelerine doğru düşüş yaşamaya devam ediyor.

Mevcut fiyat hareketleri alçalan bir üçgeni teyit ederken, ATOM’un yakın vadeli geleceği oldukça sallantılı görünüyor. Altcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 9,14 dolar civarında işlem görüyor.

ATOM 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Bir aydan fazla bir süredir kripto para piyasasında ‘aşırı korku’ hissi hâkim. Önemli iyileştirmelerden kaçınırken, HODL yapan yatırımcılar uzun vadeli zeminlerini korumak için mücadele etti.

Son satış hareketleri gözde altcoin, 5-12 Mayıs arasında %57’lik bir düşüş yaşadı. Bunun sonucunda da 12 Mayıs tarihinde son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. O zamandan beri 9,2 dolar seviyesinde bulunan destek noktasını tutabilmek için yapılan yükseliş çabaları, düşük zirvelerinin geri çekilmesine neden oldu. Böylece dört saatlik zaman diliminde azalan bir üçgen modeli oluştu.

ATOM grafik

Bu düşüş eğilimi sırasında, fiyat üçgenin daha dar kısmına yaklaştıkça hacimler de sürekli düşüyordu. 9,2 dolar seviyesinin altındaki bir kırılmanın yanı sıra bu hacim eğilimi, nispeten etkili bir azalan üçgeni gösterdi.

Ayrıca, fiyat hareketinin 20 EMA seviyesine yakın olması nedeniyle, önümüzdeki işlem seanslarında volatilite olasılığı yüksektir. 9 dolarda bulunan destek noktasının altında bir kapanış, artan satış kontrolünü onaylayarak daha fazla düşüşün yolunu açacaktır.

Öte yandan, 9,2 dolar seviyesinin üzerinde bir kırılma, düşük çaplı da olsa bir yükseliş hareketi başlatabilir.

Teknik göstergeler

Düşen RSI, 45 direncini test etmeye çalışırken 34 seviyesinden yeniden canlandı. Bu direncin ötesinde bir kapanış, grafikte herhangi bir toparlanma şansını yeniden ateşleyecektir.

Bir diğer teknik gösterge olan CMF, sıfır noktasının üzerinde bir kırılma yaşarken, fiyatta düşüş eğilimi olduğuna işaret etti. Dengenin altındaki trend çizgisi direncinden herhangi bir geri dönüş, düşüş eğilimini yeniden teyit edecektir.

Sonuç olarak

ATOM, alçalan üçgen kurulumu ile kırmızı bölgedeki aşağı bakan supertrend arasındaki birleşmeye bakıldığında, grafiklerinde bir gerileme görülüyor.

9 dolar seviyesinde bulunan destek noktasının altında bulunan bir düşüş, yukarıda da belirtildiği gibi daha fazla değer kaybı yaşanmasının yolunu açacaktır.

Son olarak, bu analizi tamamlayabilmesi için piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketini de takip etmek hayati bir önem taşımaktadır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin