featured

ATOM boğaları yeterince güçlü mü? Teknik göstergeler her şeyi aydınlatıyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ATOM, şu anda 9,2 dolar seviyesinde yani mayıs ayındaki destek noktası civarında işlem görüyor. Bu oldukça önemli bir durum. Çünkü altcoin, haziran ayının ilk yarısında aynı seviyenin (9,2 dolar) altına düştü ve o zamandan beri bu seviyeyi geri almak için mücadele ediyor.

ATOM, hafta ortasındaki en düşük seviyelerinden kabaca %23 oranında yükseldi. Bu yazının yazıldığı sırada ise 8,98 dolar civarında işlem görüyor. Bu, temmuz ayında ikinci kez fiyatın destekten dirence çevrilmiş olan aynı seviyeyi yeniden test etmesi. Aynı seviyeyi 7 Temmuz’da test etmişti. Bunun ardından ATOM, hafif bir düşüş eğilimi yaşadı. 9,2 dolar seviyesinin üzerinde güçlü bir hareket, muhtemelen güçlü yükseliş baskısını doğrulayacaktır.

ATOM grafik

ATOM’un para akışı göstergesinin (MFI), yukarı yönlü olması son birkaç günde yaşanan çıkışları destekliyor. Bu, önemli miktarda kâr elde edildiğinin bir işaretidir. Dolayısıyla satış baskısındaki bir artış, daha yüksek bir geri dönüş olasılığı anlamına gelir.

Direnç gösterecek mi?

Altcoin’in Binance’deki türev fonlama oranı son iki günde sağlıklı bir toparlanma kaydetti. Bu, fiyat yükseldikçe yatırımcı duyarlılığının iyileşmesi anlamına geliyor. Aynı zamanda daha yüksek sosyal hacim de bununla beraber geldi.

Bu metrikler yükseliş performansını yansıtırken, altcoin’de yaşanan akışların doğru bir resmini ortaya çıkartamıyorlar. Balina metriği tarafından tutulan arz, istenilen sonuca ulaşmada daha yardımcı olacaktır. Balinalar, son üç günde %0,23’lük bir kazanç ile şu anda ATOM’un dolaşımdaki arzının %43,80’ini kontrol ediyor. Bu metriğin son 24 saatte hâlâ birikim kaydetmesi, altcoin’in mevcut fiyat seviyesindeki direncin üstesinden gelmek için yeterli satın alma baskısına sahip olabileceği anlamına geliyor.

Kripto para biriminin geliştirici etkinliği metriği, 7 Temmuz’dan bugüne kadar güçlü bir artış kaydetti. Bu, Cosmos ağ geliştiricilerinin ağı oluşturmaya devam ettiği ve dolayısıyla Binance fonlama oranında görüldüğü gibi potansiyel olarak yatırımcı duyarlılığını artırdığı anlamına gelir.

Zincir içi metrikler boğaları destekliyor

Zincir içi metrikler, fiyatta daha fazla yükseliş yaşanabileceğini gösteriyor. Ancak bu, piyasa koşullarının da olumlu olduğu koşullarda gerçekleşebilir. Hafta sonunun bir miktar baskı yaratması konusunda hâlâ önemli bir olasılık var. Bir aksilik yaşanması durumunda fiyat, bir miktar gerileyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin