Asya’nın ilk Bitcoin ve Ethereum ETF’leri bugün çıkıyor

Asya’nın ilk Bitcoin ve Ethereum ETF’leri bugün çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hong Kong Borsaları ve Takas Ltd., Cuma günü kripto para vadeli işlemlerini takip eden iki borsa yatırım fonu (ETF) başlatıyor. Asya’da ETF’ler aracılığıyla kripto varlık teşhiri sunan ilk borsa oldu.

Son gelişmeye göre, BTC ve ETH vadeli işlemlerine yatırım yapan bir çift Hong Kong borsa yatırım fonu (ETF) toplamda 79 milyon dolar topladı. Bu, Asyalı kripto yatırımcılarının listelenen ilk Bitcoin ve Ethereum vadeli ETF’lerini alacakları anlamına geliyor.

Hong’un COO’su ve piyasalar eş başkanı Wilfred Yiu, ETF ile ilgili süreci değerlendirerek bazı açıklamalarda bulundu. Yiu, 

“Yatırımcılara Asya’da ilk kez dijital varlık alanına maruz kalmalarını sağlıyor ve hem süregelen taahhüdümüzü hem de pazarın dijital ekonomiye yönelik iştahını yansıtıyor.”

Asya’nın ilk ETF’leri geldi

Ekim ayında Hong Kong’un Asya’da bir kripto para merkezi rolünü yeniden kazanmayı amaçladığını söylemişti. Bu açıklamaların ardından şehrin ilk kripto bağlantılı ETF’leri, yılın son ayında gerçekleşti. Mali Sekreter Paul Chan geçen ay FTX.com borsasının çökmesine rağmen hükümetin pozisyonunu artırdığı öne çıkardı.

Bitcoin ve Ether’e yatırım yapan bu Hong Kong borsa yatırım fonları çifti, Hong Kong’un bir kripto merkezi olma planlarını ilerletiyor. Ek olarak, bu yeni ETF’ler bölgeye CME Group platformunda işlem gören sözleşmelere erişim için düzenlenmiş bir ortam sunuyor.

Geçen hafta, Hong Kong Yasama Konseyi, 1 Haziran 2023’te yürürlüğe girecek olan sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için bir lisanslama rejimi içeren bir  yasa değişikliğini kabul etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin