ApeCoin topluluğu Ethereum'da kalmaya hazır! İşte detaylar
ApeCoin topluluğu Ethereum'da kalmaya hazır! İşte detaylar

ApeCoin topluluğu Ethereum’da kalmaya hazır! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ApeCoin topluluğa yeni bir öneriyle geldi. Topluluğa Ethereum’da kalıp kalmak istemediklerini sordu.  ApeCoin topluluğu, Mart ayındaki çalkantılı bir token lansmanının ardından Ethereum’dan potansiyel bir ayrılma gerçekleştiriyor.

ApeCoin İyileştirme Önerisi (AIP) 41 olarak adlandırılan oylama, birçoğu Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT sahibi olan token sahiplerine Yuga Lab’in sadece topluluk için tescilli blockchain başlatma konusundaki yorumuna katılıp katılmadıklarını yöneltti.

Fikir, ilk ApeCoin düşüşünden sonra ortaya atıldı. Tokene olan talep hızla arttıkça, Ethereum’daki gaz ücretleri yükseldi ve iki numaralı kripto ağını birçok kullanıcı için aşırı derecede pahalı hale getirdi. Popüler NFT koleksiyonunun arkasındaki şirket, ApeCoin airdrop’unun ardından şu tweeti yayınladı: “Bir süre Ethereum‘daki ışıkları kapattığımız için özür dileriz. ApeCoin’in uygun şekilde ölçeklenebilmesi için kendi zincirine geçmesi gerekeceği çok açık görünüyor. DAO’yu bu yönde düşünmeye başlaması için teşvik etmek istiyoruz.”

Yuga Labs’in kreasyonları arasında BAYC koleksiyonu, Mutant Ape Yacht Club (MAYC) ve Bored Ape Kennel Club (BAKC) yer alıyor. Şu anda tüm bu projeler Ethereum’da yer alıyor. Topluluk şimdi Yuga Labs’ın teşvikine göre gerçekten göç edip etmeme konusunda oy kullanıyor.

ApeCoin teklifinde neler var?

Özellikle AIP-41, “en azından şimdilik, ApeCoin’in Ethereum ekosistemi içinde kalması ve Ethereum tarafından güvence altına alınmamış bir L1 zincirine veya yan zincire başka bir yere taşınmaması gerektiğini” belirtiyor.

Daha sonra, bu ifadeye katılan veya katılmayan ApeCoin sahipleri oylamaya katılacak.

Teklifin ortak yazarı Matt Galligan konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“İlk olarak, benim birincil endişem, farklı bir zincire geçişin oldukça karmaşık bir karar olduğu ve aceleye getirilmemesi gerektiğidir. Ethereum içinde kalmanın ApeCoin’e en güçlü güvenlik modelini verdiğine inanıyorum.”

Oylama şimdiye kadar ağırlıklı olarak tek taraflı oldu ve ApeCoin sahiplerinin yaklaşık %91’i teklifi destekliyor. Sahiplerin yalnızca %9’u öneriye karşı oy vererek göçü destekledi. Oylama 9 Haziran 2022’de sona erecek.

“Ethereum ekosisteminde kalmak APE sahipleri için kârlı. Bunun nedeni, Ethereum’un blok zincirlerin finans merkezi olmasıdır. APE, metaverse para birimi olmayı hedeflediğinden, merkezde olması gerekiyor.”

Kabul edilirse, bu teklif, bu oylamanın bitiminden itibaren üç aylık bir süre boyunca ApeCoin’in taşınmasıyla ilgili olarak Yuga Labs’ın gelecekteki tekliflerini engelleyecektir.

CoinMarketCap’e göre, ApeCoin bugün son 24 saatte %7’nin üzerinde yükseliyor. APE dün gece geç saatlerde yükseldi ve yaklaşık 27 dolara ulaştı.

Ve böyle bir geçişi tartışmak için biraz daha zamanla, belki de topluluk fikrini değiştirmiş olacak.

Galligan,

“Bu AIP aslında iki şeydir. DAO’nun Ethereum ekosisteminde kalma arzusu için bir sıcaklık kontrolü ve [ikinci olarak] büyük ve muhtemelen geri dönüşü olmayan kararlar için daha gayretli bir yönetişim süreci kurmak için üç aylık bir gecikme.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin