featured

Teknik veriler bu altcoin’in yaşadığı düşüşlerin sebebini açıklıyor! Yükseliş yakın mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan TRX, çalkantılı bir fiyat hareketine sahip.

Saldırılar, istismarlar ve genel bir piyasa gerilemesi karşısında, merkezi olmayan finans (DeFi) ve yatırımcılar için 2022, şimdiye kadar çalkantılı bir yıl oldu.

DeFi Llama’dan alınan verilere göre, mevcut DeFi protokollerindeki TVL, yılın başından bu yana %68’lik bir düşüş gördü. Ayrıca, birçok önde gelen protokole ev sahipliği yapan Ethereum Ağı ve BNB blockchain’i gibi önde gelen ağların her biri kendi TVL’lerinde sırasıyla %69 ve %62’lik düşüşler kaydetti.

Ancak, 5,68 milyar dolarlık bir TVL ile Tron Network, yılın başında kaydedilen 5,21 milyar dolarlık TVL’sinden %9’luk bir artış gördü. Bu ralli, TVL’nin 29 Haziran’da 3,95 milyar dolara düşmesinden sonra geldi. O zamandan beri, Tron Network’teki TVL %40’ın üzerinde bir büyüme yaşadı.

Peki ağın yerel token’ı olan TRX fiyatı, 29 Haziran’dan bu yana benzer bir büyüme kaydetti mi

Bir düşüş bir yükseliş

Son 13 gündür, aşağı yönlü fiyat hareketini zorlayan ayılar ile altcoin’in yukarı doğru düzeltmesi için baskı yapan boğalar arasındaki mücadele sürüyor.

29 Haziran’da altcoin’in fiyatı 0,066 dolar olarak sabitlendi. 3 Temmuz’a kadar, ayılar fiyatı daha da aşağı çekerek 0,062 dolar ile en düşük seviyelere gerilemesine neden oldu. Sonrasında bu hareketi 9 Temmuz’a kadar 0,070 dolar seviyesine doğru bir yükseliş izledi. Bu yazının yazıldığı sırada 0,0647 dolar civarında işlem gören altcoin, o zamandan beri %8 oranında bir düşüş kaydetti.

altcoin TRX grafik

Şu anda Mart 2021 seviyesinde işlem gören TRX, 12 Temmuz’un son 24 saatinde %2,13’lük bir fiyat düşüşü kaydetti.

Bu yazının yazıldığı sırada teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 44,68 civarında aşağı yönlü bir eğride işlem gördüğü için satış baskısı artmaya başladı.

Sürekli düşüşlerin sebebi

Santiment’ten alınan verilere göre, TRX için zincir üstü performansının analizi, 29 Haziran’dan bu yana temel metriklerde istikrarlı bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Sosyal cephede altcoin, sosyal hâkimiyetinde %10’luk bir düşüş gördü.

Yazının yazıldığı sırada bu değer %0,27 olarak sabitlendi. Öte yandan, sosyal hacminde de bir artış kaydetti. Şu anda 226’da bulunan bu değerde, 29 Haziran’dan bu yana %10’luk bir artış kaydedildi.

Ek olarak, 29 Haziran’dan bu yana, balinalar tarafından tutulan TRX arzının yüzdesi, %1’lik küçük bir düşüş gördü. Şu anda bu oran %43.

TRX ağındaki geliştirme faaliyeti de incelenen dönem içinde %0,1’lik bir düşüş kaydetti. Bu analiz sırasında, değer 11 idi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin