featured

Bu altcoin’in yüzde 20’lik son düşüşü uzun vadeli yatırımcılarını üzdü! Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Maker (MKR)’ın son haftalardaki grafiklerinde oldukça karmaşık sinyaller mevcut. Altcoin’in son düşüş hareketleri de göz önüne alındığında, yatırımcılarının kafası karıştı. Bununla birlikte, bazı yatırımcılar piyasadaki genel düşüş hareketlerinin etkisini en aza indirebilmek için harekete geçmiş görünüyor.

Maker yatırımcıların işini zorlaştırıyor

4 Mart tarihinde bir haftalık bir ralli ile, yılın başından beri kaybettiklerini geri kazanmıştı. Ancak, yükselişten sonraki 48 saat içinde %16,29 oranında bir düşüş yaşayarak kazançlarını sildi. Altcoin, o zamandan beri de düşmeye devam ediyor.

Squeeze Momentum göstergesine göre, MKR ralli yaptıktan kısa bir süre sonra yükseliş trendini kaybetti. Aşağıdaki grafikte gerçek anlamda düşüşün başladığı zamanlar kırmızı olarak gösterilmiştir.

altcoin MKR

Bununla birlikte son iki hafta içinde, uzun vadeli yatırımcıları aniden oldukça aktif hale geldi. Çok sayıda yatırımcı ellerinde tutukları token’ları satmaya başladılar.

İyi olan durum şu ki, uzun vadeli yatırımcıların arzı satılsa da satılmasa altcoin fiyatına olumsuz yansımamaktadır. Çünkü borsalardaki toplam MKR arzı sadece azalmaktadır. Yani satın almak, satmak yerine başka bir seçeneği tercih etmekten fazlası değildir.

Altcoin, sürekli olarak düşük bir değere sahip. Ancak bunu pozitif hale getirmek için yapılan her türlü çaba son üç aydır başarısız olduğu için, yatırımcılarının sahip oldukları MKR token’larında neden satış yaptıkları anlaşılabilir olsa da, bu durum doğal olarak yatırımcıların güvenini sarsıyor.

Ancak ağ genelinde Maker arzı dün itibariyle kârda olduğundan, yatırım teşviki insanları bu altcoin’e yönlendirmeye devam edebilir. Ani yükseliş minimum düzeyde olsa da, Maker’ın son 5 ay içerisindeki en büyük hareketinin de kısa bir zaman önce olduğu akılda tutulmalıdır.

Sonuç olarak, altcoin’in riske göre düzeltilmiş getirileri de son beş ayın en yüksek seviyesinde. Ancak, MKR’nin yıllık getirisinin hâlâ negatif olduğu göz önüne alındığında, yatırımcılar dikkatli olmalıdır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin