Bu altcoin yüzde 40 artarak piyasa hakimiyetini gösteriyor!
Bu altcoin yüzde 40 artarak piyasa hakimiyetini gösteriyor!

Bu altcoin yüzde 40 artarak piyasa hakimiyetini gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoin Zilliqa Mart ayında yüzde 400’den fazla yükselmesinin ardından bir kez daha yatırımcıları şaşırtmayı başardı. Altcoin yüzde 40 artarak piyasada hakimiyetini kanıtlamaya çalışıyor. Mart sonu ve Nisan başında tüm kripto para piyasasını alt üst eden Zilliqa, Fed’in faiz artırımının ardından beklenmeyen %40’lık bir pompa ile piyasayı bir kez daha şaşırttı.

Altcoin beklenmedik hareketini, kripto para ağında herhangi bir temel değişiklik veya güncelleme ya da projeyle ilgili herhangi bir haber takip etmedi. Ancak ZIL’i daha da yukarı itebilecek birkaç piyasa faktörü bulunuyor.

Faiz artışının ardından piyasa rahatladı

Yatırımcılar oran artışını kripto para birimleri gibi bu kadar değişken bir varlık türü için yükseliş olarak görmese de, Fed para politikasını sıkılaştırdığı için kripto paralar son derece iyi performans gösteriyor. Bitcoin ve Ethereum %5’ten %10’a kadar değer kazanırken, ZIL hepsini %40’lık bir yükselişle majör coinlerin önüne geçti.

ZIL Chart

Bu kadar güçlü bir fiyat artışının ardındaki nedenin, yatırımcıların ZIL’e olan kesin inancıyla hiçbir ilgisi yok. Bunun yerine, ralli için birincil neden varlığın daha önce birkaç gün içinde yaklaşık %400 değer kazanan aşırı oynaklığı diyebiliriz.

Zilliqa aşırı satıldı

Bu kadar güçlü bir fiyatın arkasındaki tek teknik açıklama, altcoin %400 rallisinden sonra piyasada en aktif olarak satılan kripto para birimlerinden biri olduğu gerçeğine bağlanabilir. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi’ne göre ZIL, %40’lık pompadan hemen önce “aşırı satım” bölgesine ulaştı.

Tarihsel olarak, varlık, göstergenin değerleri her 30’un altına düştüğünde veya 30’a ulaştığında RSI’nin aşırı satım ve aşırı alım aralıklarından sıçradı. Yazım sırasında, ZIL 0,09 dolardan işlem görüyor ve 50 günlük üstel hareketli ortalamayı kırmaya çalışıyor, bu da madeni parayı başka bir kısa veya orta vadeli ralli için ayarlayacak.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin