featured

Gözde altcoin için önemli ekosistem güncellemesi çok yakın! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ATOM, çok yakında yeni bir ekosistem güncellemesi yapacak. ‘Blockchain’lerin İnterneti’ olarak adlandırılan Cosmos Network, birbirine bağlı birkaç bağımsız blockchain’e ev sahipliği yapıyor. Geliştirici dostu uygulama bileşenleri kullanılarak oluşturulan Cosmos Network, diğer blockchain’lerden farklı olarak, geliştiricilerinin kolayca birbirine bağlanabilen tamamen özerk uygulama ile özel blockchain’leri oluşturmasına olanak tanır.

28 Haziran’da, Cosmos Network, bir grup Cosmos katılımcısı tarafından yapılan bir yayında, kullanıcıları bir ‘zincirler arası güvenlik’ lansmanı hakkında bilgilendirdi. Belgeye göre, güncelleme Ağustos veya Eylül 2022’ye kadar Cosmos Hub’da başlatılacak. “175+ Cosmos Hub doğrulayıcı setinin tamamından yararlanarak Cosmos’ta en yüksek güvenlik seviyesini elde etmek için projeler için önde gelen yöntem olarak ortaya çıkacaktır.”

CoinMarketCap’in kripto para birimleri sıralamasında 29. sırada yer alan bu altcoin için güncelleme, yatırımcıların ATOM’a olan ilgisini canlandırmak için gerekli olabilir. Şu anda Haziran 2021 seviyelerinde işlem gören altcoin, yılın başından bu yana yalnızca bir düşüş gördü.

179 günlük düşüş

Santiment’in verilerine göre, ATOM’un fiyatı yılın başında 32,5 dolardı. Bununla birlikte, bu yazının yazıldığı sırada 7,11 dolar civarında işlem gören altcoin, son 179 gündür istikrarlı bir şekilde düşüyor. ATOM toplamda %78 oranında değer kaybetti. Benzer şekilde, piyasa değeri de aynı dönemde 7,45 milyar dolardan 2,03 milyar dolara geriledi.

altcoin ATOM

Ayrıca, CoinMarketCap verilerine göre, ATOM son 24 saatte %9 oranında düşüş kaydetti. İşlem hacminde ise %28’lik bir artış var.

Altcoin’in Göreceli Güç Endeksi (RSI) 40 değerinde işlem görüyor. Bununla birlikte, Para Akışı Endeksi (MFI) 56’da. MACD ise bu yazının yazıldığı sırada yeşildi.

Zincir üstü analiz

ATOM altcoin’inin zincir üstü performansına bir bakış attığımızda, son 179 gündür kademeli bir düşüş içinde olduğunu görüyoruz. 6 Ocak’ta %1,71’lik değere sahip olan sosyal hâkimiyet, daha sonra aşağı doğru hareket etmeye başladı. Bu yazının yazıldığı sırada 0,41 olan bu metrik, incelenen dönemde %76’lık bir düşüş gördü. Aynı şekilde, ATOM için sosyal hacim de aynı dönemde %86 oranında bir düşüş kaydetti.

Benzer şekilde, balinalar tarafından tutulan Cosmos’un toplam arzının yüzdesi, yılın başından bu yana sabit bir düşüş gördü. Buradaki oran ise %15.

Yılın başından bu yana Cosmos Ağı’nda yapılan önemli ekosistem yükseltmeleri ile gelişimsel faaliyet yukarı doğru tırmandı. Yazının yazıldığı sırada bu değer, 224 idi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin