featured

Gözde altcoin düşüş eğiliminden kurtulmaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası 2022 yılına pek de iç açıcı şekilde başlamadı. Yatırımcılar yükseliş haberleri beklerken gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana için bugün yapılan fiyat analizi de düşüş gösteriyor. Solana için güçlü direnç noktası 205,9 dolar seviyesinde iken, en güçlü destek noktası ise 128 dolar seviyesinde bulunuyor.

Son birkaç gün içinde altcoin SOL fiyatının düşmesiyle birlikte, kripto para biriminde düşüş eğiliminin hâkim olduğu desteklenmiş oldu. 7 Ocak 2022 tarihinde SOL fiyatı bir ani düşüş yaşadı. Bu ani düşüş ile birlikte alcoin’in fiyatı ilk olarak 136 dolara düştü.

Hemen ardından ise 134 dolara kadar bir gerileme yaşadı. Piyasa, bu olumsuz ivmeyi sürdürdü ve 148 dolar arasında bir dalgalanma yaşadı. 8 Ocak 2022 tarihinde ise SOL fiyatı, bazı kayıplarını telafi etmeyi başardı. Bunun sonucunda ise Solana şu andaki mevcut fiyatı olan 145 dolara kadar yükseldi.

SOL/USD 4 saatlik fiyat analizi: Piyasa volatilitesi düşüyor, trend değişiyor

4 saatlik Solana fiyat analizi, azalan bir trendin ardından piyasa volatilitesinin olduğunu ortaya çıkardı. Bu da SOL’un fiyatını hızlı değişimlere daha az maruz bıraktı. Bollinger bandının üst değeri, en güçlü direnç görevi gören 169 dolarda. Bollinger bandının alt limit değeri ise en güçlü destek görevi gören 128 dolarda bulunuyor.

SOL fiyatı, Hareketli Ortalama eğrisini geçerek yükseliş momentumunu işaret ediyor gibi görünüyor. Boğalar son zamanlarda piyasayı kasıp kavurdu. Eğer bu trendi yeterince uzun süre koruyabilirlerse, pazarı tamamen yutacaklar.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) puanı 42. Bu da kripto para biriminin istikrarlı olduğunu, ne düşük değerli ne de aşırı alım tarafında olduğunu gösteriyor. RSI puanı, satış faaliyetinden daha ağır basan güçlü satın alma faaliyeti nedeniyle artıyor gibi görünüyor.

1 günlük Solana fiyat analizi: Piyasa volatilitesi genişliyor

Solana fiyat analizi, önemli ölçüde artan bir trendin ardından piyasa volatilitesini göstermektedir. Birbirinden uzaklaşan destek ve direnç bantları volatilitedeki artış derecesini göstermektedir. Bu da altcoin fiyatının daha hızlı değişim yaşamaya yatkın hale geldiğini ortaya koyuyor. Bollinger bandının üst sınırı, SOL için en güçlü direnç görevi gören 205 dolarda bulunuyor. Bollinger bandının alt limiti, SOL için en güçlü desteği temsil eden 141 dolar seviyesinde.

altcoin Solana grafik

SOL fiyatı, Hareketli Ortalama eğrisinin altından geçiyor gibi görünüyor. Bu da düşüş hareketini işaret ediyor. Fiyat yolu; Bollinger’in bant değerinin alt sınırını aşabilecek, desteği başka bir direnç noktasına dönüştürecek ve bir kırılma ile sonuçlanacak aşağı yönlü bir yolu izleyen SOL fiyatını gösteriyor. Bu senaryo çok yakında tam tersi bir eğilime yol açacaktır.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) puanı 35. Bu da kripto para biriminin değerinin düşük olduğunu ortaya koymaktadır. RSI skoru, SOL fiyatında bir artışa ve istikrara doğru hareket olduğuna işaret ederek yukarı doğru bir yön izliyor gibi görünüyor. Satın alma faaliyeti, RSI’nin yükselmesine neden olan satış faaliyetinden daha ağır basıyor.

Solana fiyat analizinde sonuç olarak

Solana fiyat analizine göre, kripto para biriminin düşüş eğilimini takip ettiğini ve bir geri dönüşün muhtemel olduğu sonucuna varabiliriz. Ayılar bir süredir piyasayı yönetiyor. Boğalar onlara karşı hamle yapmaya başladı ve yakında tahtı kapabilirler. Sonuç olarak, eğer boğalar altcoin’i korursa SOL fiyatını artıracak bir tersine dönüş eğilimi mevcut.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin