featured

Bu altcoin son iki haftada değerinin yüzde 44’ünü kaybetti! Geri dönüş ihtimali var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Monero [XMR], küçük bir düzeltme olarak başlayan şeyin tam bir çöküşe dönüşmesiyle birlikte haziran ayının başından beri serbest düşüşte. XMR token’ının son düşüşü, mayıs ayının ortasından sonuna kadar elde ettiği %75 kazançların hepsini sildi.

Ayıdaki düşüşü perspektife sokmak için XMR, 1 Haziran’da bu ay şimdiye kadarki en yüksek seviyesi olan 204 dolara kadar yükseldi. Altcoin, son iki hafta içinde ortalama %44 oranında değer kaybetti ve bu yazının yazıldığı sırada 111,20 dolar civarında işlem görüyor.

Düşüşe devam mı?

Altcoin’in son beş gündeki güçlü düşüş momentumu, yatırımcıların onu agresif bir şekilde sattığını gösteriyor. Bu tür koşullar altında geri satın almak çoğu zaman ideal değildir. Çünkü bu, düşen bir bıçağı yakalamaya benzer ve yaralanırsınız.

altcoin XMR

Bununla birlikte, yapısal bir destek hattının yakınında düşüş eğilimi gösteren bir ateşkes şekilleniyor gibi görünüyor. XMR, mayıs çöküşünün dibiyle benzer fiyatlarda dibe vurmuş gibi görünüyor.

Yükseliş toparlanması beklentileri, XMR’nin şu anda RSI göstergesine göre aşırı satıldığı gerçeğiyle daha da artıyor. Son birkaç günde güçlü çıkışlar kaydeden para akışı artık birikim bölgesinde. Bir toparlanma rallisi için olgunlaşmış olsa da, sonuç önemli bir birikimin olup olmayacağına bağlı olacaktır.

DMI, bu yazının yazıldığı sırada güçlü bir düşüş momentumunun olduğunu gösteriyor. Bir diğer teknik gösterge olan MFI ise herhangi bir birikim işareti göstermedi. Zincir üstü ölçümler, altcoin’in potansiyel yardım rallisine bir miktar netlik sağlayabilir.

Balinalar tarafından tutulan toplam arz, haziran ayının ilk haftasında yaklaşık %46,48’i korumak için mücadele ettikten sonra 13 Haziran’da %45,63’e düştü. Ancak, son 24 saatte hafif bir artışla %45,74’e yükseldi. Dolayısıyla bir miktar birikim meydana geldi ve yapısal destekte soğumaya yardımcı oldu.

XMR token’ının piyasa değeri 2,20 milyar dolar civarında dibe vurmuş görünüyor. Bu, son 30 gün içinde yaşadığı en düşük seviye.

Yine de altcoin, önemli fiyat düşüşüne rağmen son birkaç günde güçlü geliştirme faaliyetini sürdürdü. Bu aktivite muhtemelen 16 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan bir yükseltmeye hazırlık aşamasındadır. XMR şu anda bir toparlanma rallisi yapmak üzere gibi görünse de, yatırımcılar dikkatli olmalı. FUD piyasaya hakim olduğu için hâlâ daha aşağı yönlü risk devam ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin