featured

Bu altcoin bir süredir ayıların hâkimiyetinden kurtulamıyor! Yükseliş gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası hızla düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar piyasadan olumlu haberler bekliyorlar ancak henüz yüz güldürecek bir geri dönüş yaşanamadı. Yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot son zamanlarda 23,5 dolar seviyesinde destek noktası oluşturdu. Ancak 27,45 dolarlık alanı arzdan talebe çevirme çabası belirsiz bir şekilde reddedildi.

Altcoin’de kasım ayı başlarında bir geri çekilme olarak başlayan hareket, bir düşüş trendi haline geldi. Günlük grafikte fiyat hâlâ uzun vadeli yatırımcıların satın almak isteyeceği bir bölgedeydi. Ancak piyasa koşulları henüz geri çekilmeyi tersine çevirebilecek gibi görünmüyor.

altcoin grafik

Bu yazının yazıldığı tarihten iki hafta önce DOT, daha düşük zaman dilimlerinde bir yükseliş çalışmasına başladı. 23,48 dolar seviyesinde iken alıcılar aradı. Hemen ardından ise 27,45 dolar seviyesindeki likidite bölgesine doğru güçlü bir şekilde hareket etti.

Bu seviye, altcoin DOT’un 2021 yılında 10,37 dolardan 55 dolara kadar olan bölgede, %61,8’deki geri çekilme seviyesiydi. Polkadot bu seviyede güçlü satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Son birkaç gün içinde de destek noktası olan 23,48 dolar seviyesini kaybetti.

Aynı şeyin tekrar test edilmesi bir kısa vadeli fırsat olabilir. DOT için bir sonraki hedef 19,94 dolar seviyesinde. Bu, geçen yıl haziran ayında talebin görüldüğü bir alan olmuştu. Tekrar alıcıların bir kez daha güçlü teklif verdiği bir yer olabilir.

Altcoin DOT 1 günlük grafik analizi

Günlük grafikte RSI, nötr olan 50 değerinin hemen altında işlem görüyor. Hâkim güç ayılarlaydı. Hatta keskin sıçramalarda bile uzun vadeli momentum değişmedi. Ayılar, talepten arza çevrilen bir alanda grafiklerde oluşan düşük zirvelerden satış yaptılar.

Müthiş Osilatör sıfır çizgisinin altında hareket ederek düşüş momentumu gösteriyor. Chaikin Para Akışı göstergesi de 1 günlük zaman diliminde geçen ayın tamamı için -0.05’in altında kaldı. Bu, önemli miktarda sermaye akışının piyasadan dışarı yönlendirildiğini gösterir.

Yönlü Hareket Endeksi, -DI ve ADX 20’yi aştığından bir kez daha düşüş eğiliminin yerleşmiş olduğunu gösterdi.

Polkadot fiyat analizinde sonuç olarak

Piyasaların ne zaman ve nerede satıştan nötre ve ardından alıcıların lehine dönüştüğü Bitcoin’deki hâkim eğilime oldukça bağlı.

Hâlâ Bitcoin’deki mevcut eğilimin düşüş olması sebebiyle altcoin’ler de bunu takip ediyor. Polkadot da bu eğilime fazlaca kapılmış görünüyor. 19,9 dolar seviyesi, geçici de olsa yükseliş tepkisi görebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin