featured

Altcoin analizi: Eylül ayında dikkat edilmesi gereken gelecek vaat eden 5 altcoin…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel kripto para piyasa değeri, son işlem gününde yüzde 0,35 oranında düşüş gösterdi. Buna bağlı olarak geçen hafta kripto para fiyatlarındaki keskin düşüşün ardından, birçok tüccar ve yatırımcı piyasa çöküşünden kurtulmak amacıyla önümüzdeki ay için ticaret fırsatları aramaya başlayacak.

Bu eylül ayında önemli kazançlar için umut verici işaretler gösteren 5 kripto para birimi Fantom (FTM), Optimism (OP), Axie Infinity (AXS), Sei (SEI) ve Solana (SOL). Bu altcoinlerin grafiklerindeki teknik göstergeler, kripto paraların önümüzdeki haftalarda önemli fiyat hareketleri yaşayabileceğini gösteriyor.

Fantom (FTM) altcoini

CoinMarketCap, FTM’nin basın zamanında 0,2076 dolardan el değiştirdiğini belirtti. Bu, kripto para biriminin 24 saatlik yüzde 1,44’lük bir kayıp yaşamasının ardından gerçekleşti. Bu olumsuz günlük performans, FTM’nin haftalık performansını daha da kırmızı bölgeye iterek eksi yüzde 13,90’a çıkardı. Ayrıca son fiyat hareketi FTM’nin piyasa değerinin 580.495.383 dolara ulaşmasına neden oldu.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca FTM’nin günlük grafiğinde bir yükseliş formasyonu oluşmuştu. Basın zamanında altcoin’in grafiğinde, FTM’nin fiyatının önümüzdeki 2 hafta içinde kısa vadeli bir ralliye girebileceğini gösteren düşen bir kama grafik deseni mevcuttu.

Bu grafik formasyonu doğrulanırsa FTM’nin fiyatı eylül ayı boyunca ve ekim ayı başında 0,2835 dolara kadar yükselebilir. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca FTM’nin grafiğine giren satın alma baskısının miktarına bağlı olarak altcoin’in fiyatı 0,3890 dolarlık ana direnç seviyesine meydan okumaya bile çalışabilir.

Bu yükseliş tezinin teyidi, FTM’nin fiyatı 0,2145 doların üzerinde 3 ardışık günlük mum kapattığında olacaktır. Tersine, önümüzdeki 72 saat içinde bu eşiğin üzerinde kapanmaması altcoin’i bir sonraki önemli destek seviyesine düşme riskiyle karşı karşıya bırakacaktır. Bu senaryoda, FTM’nin fiyatı önümüzdeki 2 hafta içinde 0,17 dolara kadar düşebilir.

Axie Infinity (AXS) altcoini

AXS de geçtiğimiz işlem günü boyunca fiyatının düştüğünü gördü. Basın saatine göre AXS’in fiyatı yüzde 0,62’lik düşüşün ardından 4,91 dolar olarak gerçekleşti. Fiyattaki düşüşe rağmen AXS günlük işlem hacminde yüzde 7,89’luk bir artış kaydederek toplam hacmi 15.581.823 dolara yükseltti. Altcoin’in fiyatındaki düşüş, bu işlem hacminin çoğunluğunun satış hacmi olduğunu gösterdi.

FTM’ye benzer şekilde, AXS için de günlük grafikte bir boğa düşen kama grafik deseni oluşmuştur. Doğrulandığı takdirde, altcoinin fiyatı eylül ayı boyunca 6,75 dolara kadar yükselebilir. Bu yükseliş tezinin doğrulanması, AXS’nin günlük bir mumu kapatması ve 5,20 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde bir pozisyonu sürdürmesi ile olacaktır.

Bu, kripto para biriminin fiyatının önümüzdeki 2 hafta içinde 6,75 dolara tırmanması için bir yol açacaktır. Daha sonra alıcılar kripto para biriminin fiyatını yönlendirmeye devam ederse 6,75 doların üzerindeki bir kırılmayı AXS’nin 9,65 dolara yükselmesi izleyebilir.

Ancak AXS önümüzdeki hafta içinde 5,20 doların üzerinde bir günlük mum kapatamazsa bu yükseliş tezi geçersiz olacaktır. Bu da kripto paranın fiyatının 4,55 dolarlık önemli destek seviyesine düşmesine neden olabilir.

Optimism (OP)

OP, 24 saatlik yüzde 1,71’lik bir kazanç elde etmeyi başardı. Daha sonra kripto para biriminin fiyatı basın zamanında 1,49 dolar olarak gerçekleşti. Bu son fiyat artışı OP’nin haftalık performansını kırmızı bölgeden çıkarmak için yeterli olmadı. Sonuç olarak OP haftalık bazda yüzde 4,5’in üzerinde düşüş yaşadı.

Altcoin’in günlük grafiğinde simetrik bir üçgen grafik deseni oluştuğu için önümüzdeki birkaç hafta içinde OP’nin fiyatında bir kırılma olması yakın olabilir. Ayrıca kripto paranın fiyatı basın saatine göre 1,516 dolarlık direnç seviyesini aşmaya çalışıyordu.

Bugünkü işlem seansını bu fiyat noktasının üzerinde kapatırsa önümüzdeki hafta bir sonraki önemli direnç seviyesi olan 1,870 dolara tırmanabilir. Bu bariyerin üzerine çıkılması yükselişin kırıldığını teyit edecektir. Bu da OP’nin önümüzdeki birkaç gün içinde 2,365 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaşmasına neden olabilir. Bununla birlikte 1,516 dolar direncinin reddedilmesi OP’nin fiyatının 1,165 dolarlık önemli destek seviyesine düşmesine yol açabilir.

Sei (SEI)

SEI, 24 saatlik yüzde 5’in üzerindeki kaybıyla 5 kripto para arasında en çok kaybeden oldu. Sonuç olarak altcoin basın zamanında 0,1458 dolardan işlem görüyordu. Bu aynı zamanda SEI’nin fiyatını 24 saatin en düşük seviyesi olan 0,1456 dolara, günlük en yüksek seviyesi olan 0,1553 dolardan daha yakın bir seviyeye yerleştirdi.

SEI’nin fiyatı 15 Ağustos 2023’te 0.0640 dolar olan liste fiyatından 0.4800 dolara fırladı. Daha sonra günlük işlem seansını 0,1789 dolardan kapatmak için geri çekildi. Takip eden 24 saat içinde tüccarlar altcoin’in fiyatını artırarak 0,2830 dolara kadar yükseltti. SEI’nin fiyatı bir kez daha geri çekilerek işlem seansını 0,2148 dolardan kapattı.

O zamandan bu yana erken aşama yatırımcıların kâr elde etmeye devam etmesiyle SEI’nin fiyatı kademeli olarak düşüşe geçti. Sonuç olarak kripto para birimi bugünkü işlem seansı sırasında dünün 24 saatlik en düşük seviyesi olan 0,1455 doların altına düşme riski altındaydı.

Bilgili yatırımcılar ve tüccarlar altcoinin mevcut seviyesini bir satın alma fırsatı olarak tanımlarsa SEI’nin fiyatı 0,1790 doların üzerinde bir pozisyonu geri kazanabilir. Bundan sonra kripto para birimi 0,2835 dolardan bir sonraki önemli fiyat noktasına yükselmek için net bir yola sahip olacak. Tersine SEI bugünkü işlem seansını bugünün açılış fiyatı olan 0,1517 doların üzerinde kapatamazsa düşüşüne devam edebilir.

Solana (SOL)

Son olarak SOL altcoini, kripto para piyasasının çoğunluğuyla aynı kaderi paylaştı ve son 24 saat içinde fiyatında yüzde 2,75’lik bir düşüş yaşadı. Bu da Ethereum katilinin basın saatine göre 21,25 dolardan işlem görmesine neden oldu.

altcoin

Basın zamanında SOL’un günlük grafiğinde simetrik bir üçgen grafik deseni mevcuttu. Bu, önümüzdeki birkaç hafta içinde Ethereum katili için kartlarda ciddi bir fiyat hareketinin olduğunu gösterdi. Eğer bu kırılma aşağı yönde olursa SOL’un fiyatı 19,70 dolar destek seviyesini yeniden test edebilir. Bu noktada devam eden satış baskısı, kripto para biriminin fiyatını önümüzdeki birkaç gün içinde 17,10 dolarlık önemli destek seviyesine de çekebilir.

Öte yandan SOL’un yükselişe geçmesi hâlinde 25,80 dolar direnç seviyesini zorlamaya çalışabilir. Bu noktanın üzerinde bir kırılma, SOL’un fiyatının bu eylül ayında 25,80 dolara yükselmesi için ileriye doğru bir yol açacaktır. Yükseliş kırılmasının potansiyel bir erken göstergesi, SOL’un fiyatının 22,10 doların üzerinde bir günlük mumu kapatması olabilir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin