bitcoin tabanli finansal urunler
Alman Borsası Bitcoin tabanlı finansal ürünler çıkarmak için düğmeye bastı

Bu Alman Borsası Bitcoin tabanlı finansal ürünler çıkarmak için düğmeye bastı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yayınlanan bir rapora göre, Frankfurt Borsası’nın sahibi Deutsche Boerse, Bitcoin tabanlı finansal ürünler sunmayı düşünüyor. Çarşamba günü Londra’daki bir endüstri etkinliğinde konuşan, şirketin müşteri ürünler ve çekirdek piyasaları yöneticisi Jeffrey Tessler, kripto para sektöründe faaliyetlerini derinleştirmek istediklerini açıkça ifade etti.

Ancak, borsa kripto piyasası ile ilgili planlarını hemen hayata geçirmeyebilir. Konu ile ilgili Bloomberg’e bilgi veren Tessler şunları ifade etti:

Bitcoin gibi bir kripto varlık ile ilgili projeleri hayata geçirmeden önce, işlem süreçlerini iyice anladığımızdan emin olmalıyız. Kaldı ki bu o kadar da kolay bir iş değil.

CMe Group ve Cboe Markets firmalarının her ikisi de geçen Aralık ayında Bitcoin vadeli sözleşmeleri çıkardıklarında, Tessler, bu faaliyet ile ilgili olarak Deutsche Boerse’nın henüz aynı aşamada olmadığını söylemişti.

Şirket Bitcoin tabanlı finansal ürünler ile ilgili uzmanlaşmak istiyor

Tessler’ın bahsettiğine göre firmanın ilk olarak çözmeye çalıştığı Bitcoin piyasasının aşırı dalgalanması (volatilite) ile müşteri ve düzenleyiciler ile aynı çizgide olduklarından emin olmak. Herhangi bir faaliyette bulunmadan önce bu iki konuyu çözmeye büyük önem veriyorlar.

Bitcoin tabanlı ürünler sunmak ise konusu kesin olmamakla birlikte, borsa, Blockchain alanında oldukça aktif bir konuma sahip.

Geçtiğimiz Haziran ayında Deutsche Boerse, CoinDesk’e ticaret sonrası hizmetlerinin çoğunu bir Blockchain’e taşıma planıyla ilgili ayrıntıları açıklamıştı. Ve firma Hyperledger’ın açık kaynaklı Fabric protokolünü kullanarak, menkul kıymetleri transfer etmek ve ticari banka paralarını taşımak için bir sistem oluşturmaya odaklandığını açıklamıştı. Ayrıca düzenleyicilere karşı çapraz uyumluluğun sağlanmasını gerekliliğine de büyük önem verdiklerini eklemişti.

Bu gelişmelere ek olarak Deutsche Boerse grubu, Mart ayında R3’ün Corda Blockchain teknolojisini kullanarak daha verimli menkul kıymet kredileri için bir platform geliştireceğini açıkladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin