featured

ADA fiyatı, yeniden kritik seviyenin üzerinde! Kısa vadede bir düzeltme gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, Ağustos 2022’den bu yana olan hareketi sonucunda azalan bir direnç çizgisine ulaştı. Bu çizgi, reddedilmeye neden olabilir. Son Cardano haberleri, blockchain platformundaki artan aktiviteyi gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta Cardano cephesindeki haberler oldukça olumluydu. Blockchain, TVL değeri açısından iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yılın başından bu yana, TVL %40 oranında bir artış kaydetti. Ancak, hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesinin %79 altında.

Cardano’nun diğer olumlu haberlerinde Cardano vakfı, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na katılarak “Blockchain for Good” panelini düzenleyeceğini duyurdu.

Fiyat kritik bir seviyeye ulaştı

Gözde altcoin’in fiyatı 10 Mayıs’ta başlattığı hareket sonucunda alçalan bir direnç çizgisinin altında düştü. Ardından fiyat 30 Aralık’ta 0,238 dolara kadar düştü. ADA fiyatı, o noktadan itibaren artmaya başladı.

Bu dönemde fiyat, çizgiyi en sonuncusu 14 Ocak’ta olmak üzere dört kez doğruladı. Çizgilere her dokunulduğunda zayıfladıkları için, nihai bir kopuş en olası senaryodur. Bu gerçekleşirse, bir sonraki direnç noktası 0,425 dolar seviyesinde olacaktır. Bu yatay alan, 247 gün boyunca aralıklı olarak hem direnç hem de destek işlevi gördüğü için çok önemlidir. Sonuç olarak, trendin yükseliş olarak kabul edilmesi için ADA fiyatının bu seviyeyi geri kazanması gerekiyor.

Teknik göstergeler henüz zayıflık belirtileri göstermiyor. RSI aşırı alımda olsa da, henüz herhangi bir düşüş sapması oluşturmadı. Bu nedenle, rallinin yakında sona ereceğine dair herhangi bir işaret yok.

ADA grafik

Reddetme geri dönüşe yol açacak mı?

Günlük grafik yükseliş eğilimindeyken, kısa vadeli altı saatlik grafik, yukarı yönlü hareketin devam etmesinden önce bir düzeltme gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Bunun ana nedeni, altı saatlik RSI’da oluşan düşüş eğilimidir. Uzun vadeli direnç çizgisinde oluşan ayrışma ise önemini artırıyor.

Bunu aşağı doğru bir hareket takip edecek olursa, bu hareket önümüzdeki 24 saat içinde başlayabilir. En yakın iki destek noktası ise 0,320 dolar ve 0,305 dolar seviyelerinde olacaktır. Bunlar sırasıyla 0,382 ve 0,5 Fib düzeltme seviyeleri tarafından oluşturulur.

İkincisi, yükselen bir destek noktasıyla çakıştığı için bir sıçrama başlatma şansına sahiptir. Hattan bir kırılma, tüm yukarı hareketin tamamlandığını gösterir.

Öte yandan, uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden bir kırılma, ADA fiyatı için düşüş tezini geçersiz kılacaktır.

Sonuç olarak, günlük zaman dilimindeki teknik analiz yukarı yönlü bir ADA fiyat tahmini verirken, altı saatlik grafik yukarı hareket devam etmeden önce bir düzeltmenin beklendiğini gösteriyor. Ayrıca, uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden bir kırılma, geri çekilmenin hiç olmayacağı anlamına gelir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin