Kritik Bitcoin verisi önemli mesajlar veriyor
Kritik Bitcoin verisi önemli mesajlar veriyor

Şok: Kritik Bitcoin verisi hareketlendi! Verdiği mesaj çok önemli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain verileri kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin son düşüş sonrasında zarar satışlar yaptığını gösteriyor. Peki bu veri ne mesaj veriyor?

CryptoQuant tarafından paylaşılan bilgilere göre Blockchain verileri STH SOPR’nin Temmuz seviyelerine düştüğünü gösteriyor. Bu durum kısa vadeli BTC sahiplerinin kayıplarını giderek daha fazla fark ettiğini gösteriyor. Ayırca yatırımcılar daha fazla zarar etmemek için uzun süredir ilk kez bu kadar panikledi.

SOPR nedir?

Harcanan Çıktı Kâr Oranı veya kısaca “SOPR”, yatırımcıların belirli bir süre boyunca zararda mı yoksa kârda mı sattığını söyleyen bir Bitcoin göstergesidir.

Metrik, kripto paraların  harcanan zamandaki değeri ile yaratılma anındaki değeri arasındaki oran alınarak hesaplanır.

SOPR 1’in altına düşerse, yatırımcıların ortalama olarak zararına satış yaptığı anlamına gelir. 1’in üzerinde seyrederse, genel piyasa kâr ediyor demektir. Bire tam olarak eşit olması, sahiplerin başa baş olduğunu gösterir.

STH SOPR nedir?

Bu göstergenin biraz modifiyeli bir hali olan STH SOPR ise yalnızca satılmadan önce 155 günden daha kısa bir süre boyunca elde tutulan kripto paraların kâr oranını ölçüyor.

Bu kripto paraların genellikle kısa vadeli holder (STH) arzı olduğu varsayılıyor. Bu nedenle, STH SOPR, bu sahiplerin belirli bir zamanda kâr amaçlı satış yapıp yapmadıklarını vurguluyor.

Şimdi bu Bitcoin göstergesindeki geçen yılki eğilimi gösteren grafiğe bakalım:

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi Bitcoin STH SOPR dün 0,95’e geriledi. Benzer şekilde bu düşük değerler en son Temmuz ayında görülmüştü.

Bu mevcut seviye, kısa vadeli sahiplerin şu anda kripto paralarını giderek daha fazla zarara sattışını gösteriyor. Mayıs BTC çöküşünün ardından da benzer bir eğilim görülmüştü.

Gönderideki analist, kripto paranın şimdi benzer bir yan hareket izleyebileceğini veya Temmuz ayında olduğu gibi Bitcoin için bir bacak oluşturabileceğini düşünüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin