Düşüşe rağmen Bitcoin için umutlu olan analist 3 gerekçesini açıkladı!
Düşüşe rağmen Bitcoin için umutlu olan analist 3 gerekçesini açıkladı!

Düşüşe rağmen Bitcoin için umutlu olan analist 3 gerekçesini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatının ani çöküşüne rağmen, S2F model yaratıcısı PlanB, çeşitli nedenlerle yükselişin geleceğini düşünüyor. Bitcoin fiyatı bu hafta sonu düşüyor. En büyük kripto para son 24 saatte yaklaşık %17 düşerek şu anda 47.000 dolar civarında işlem görüyor.

Ani düşüş düzeltmesi, piyasada Bitcoin vadeli işlem tasfiyelerinde 1.05 milyar dolardan fazla sonuç verdi. Elde edilen verilere göre, kripto piyasasının tamamında, son 24 saat içinde 300 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı. Bu da şaşırtıcı bir şekilde silindi ve bu oranın yaklaşık %83’ü uzun pozisyon tasfiyelerini temsil ediyor.

Buna rağmen, birçok piyasa katılımcısı yükselişini sürdürüyor ve yakında olumlu bir fiyat hareketi bekliyor. İyimser olanlar arasında, Bitcoin stoktan akışa (S2F) değerleme modeli PlanB yer alıyor.

PlanB neden Bitcoin fiyatının yükseleceğini düşünüyor?

Bitcoin fiyat düşüşü iki önemli olayla ilişkilendirdi. Birkaç analiste göre, yeni tespit edilen COVID-19 varyantı Omicron nedeniyle piyasa korku ve şüphe içinde. Ek olarak, ABD Federal Rezerv Bankası’nın tahvil azaltımına başlamayı planlaması, kripto piyasası düzeltmesine neden olduğu düşünülüyor.

FED, geçen ay 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını ayda 15 milyar dolar azaltacağını açıklamıştı. Azaltmayla birlikte, geçen yıl COVID-19’un başlamasının gerektirdiği para basmanın etkisini azaltmayı hedefliyor.

Bunlara ve piyasanın şu anda kırmızıda olmasına rağmen PlanB, Bitcoin’in birkaç nedenden dolayı güçlü göründüğünü iddia ediyor. İlk olarak, Hollandalı analist piyasadaki aşırı alım veya aşırı satım koşullarını değerlendirmek için kullanılan Göreceli Güç Endeksinin (RSI) 68’de yer aldığını belirtti. Bu, Bitcoin piyasasının bir göstergesi olarak kullanılıyor. Göstergeye göre aşırı alım bölgesine ulaşmadan önce hâlâ büyüme için çok yer vardı.

PlanB, yükseliş teorisini desteklemek için 2017’nin piyasa eğilimine de atıfta bulundu. PlanB %29 ila %38 arasında değişen düşüşlerle 2017 boğa piyasasında fiyatların 4 defadan fazla aşağı doğru düzeltilmesine rağmen, piyasanın başlangıcında 1.000 doların altında işlem görmekten 20.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekiyor.

Bu, fiyatların hâlâ dönmesini beklediğini ve hatta belki de Bitcoin’in fiyatının %100’den fazla bir artış yaşayabileceğini söylüyor. PlanB böylece BTC fiyatının 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Son olarak, BTC’nin mevcut fiyatı ile öngörülen 100.000 dolarlık fiyat arasındaki büyük boşluğa rağmen PlanB, S2F modelinin doğruluğundan oldukça emin. Analist, modelin Mart 2019 tarihinden bu yana doğru çalıştığını vurguluyor. Son zamanlarda, model Bitcoin’in Ağustos’tan Ekim’e kadar olan kapanış fiyatını doğru bir şekilde tahmin etti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin