Kosovalı Bitcoin madencileri, yasak sonrası ekipmanlarını satmaya başladı

Madencilik firması Griid, NYSE’de listeleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin madencilik faaliyetleri yürüten şirketler her geçen gün daha da büyüyor. Geçmişten bu yana büyük tesislerde Bitcoin madenciliği hızlı şekilde yapılıyor. Bireysel madencilik faaliyetlerinin yerini daha büyük işletmeler aldı. İşletmelerin o kadar fazla büyümesi borsaya girmesini sağladı. Son olarak Griid, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listeleneceğini duyurdu. 

Bitcoin madencilik şirketi Griid, NYSE’de “GRDI” hisse senedi ismiyle kote olmak üzere özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) aracılığıyla Adit EdTech Acquisition Corp ile birleşti. GRDI, olarak Amerika’nın n önemli borsalarından birinde listelenmiş olacak. Birleşme sayesinde, merkezi Cincinnati’de bulunan ve dikey entegrasyon sağlamaya odaklanan Griid’in değeri 3,3 milyar dolara kadar çıkacak.

Griid, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmiş olacak

Bitcoin madenciliği yapan şirketler daha öncesinde geleneksel borsalarda listelenmişti. Bunlara bir yenisinin daha eklendiğini görüyoruz. Yapılan plana göre Griid, Adit EdTech’ten yaklaşık 246 milyon ABD Doları nakit almayı hedefliyor. Satın alma işleminin 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Bitcoin faaliyeti yürüten şirket, her zaman karbonsuz enerji üretiminin büyümesini destekliyor. Bunun için düşük maliyetli enerji satın alarak bir Bitcoin madencilik tesisleri portföyü oluşturduğunu belirtiyor. 

Griid, 2021 yılında 637 BTC çıkma hedefliyor. Tüm madencilerin toplam hash oranı saniyede 187 petahash (PH/s). Ayrıca, 2023 yılında 1.300 megavatlık elektriğinin 734 megavatını büyük ölçekli bitcoin madenciliği için devreye alacağını ve maliyetin bitcoin başına 6.225 dolara düşürüleceğini belirtti. 2024 yılında ise şirket yılda 24 binin üzerinde BTC çıkarmayı hedefliyor.

Griid, bu rakamlarla birlikte New York Menkul Kıymetler Borsası’nda iş yapacağını düşünüyor. Sektörün önemli verilerine sahip olması elini güçlü yapıyor.

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin