Grayscale, Solana yatırım fonu başlattığını duyurdu!
Grayscale, Solana yatırım fonu başlattığını duyurdu!

Grayscale, Solana yatırım fonu başlattığını duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen kripto para birimi para yöneticisi Grayscale Investments Salı günü yaptığı açıklamada, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana için bir kripto para birimi güveni oluşturduğunu duyurdu. Yeni piyasaya sürülen yatırım aracı, akredite yatırımcılara, Solana blockchainde kullanılan yerel token olan SOL’a maruz kalma sunacak ve böylece saklamayla bağlantılı riskler azalacak.

Ethereum rakibi Solana, merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri arasında popüler hale geldi. Yerel token SOL’nin fiyatı, son aylarda blockchainin çekiş kazanması ve SOL’un talebinin kurumsal yatırımcılardan artması nedeniyle şu anda 50 dolardan 200 doların üzerine güçlü bir çıkış yaptı.

Solana Trust, Grayscale’in 16. yatırım ürünü oldu

CEO Michael Sonnenshein, şirketin teklif paketinin daha geniş kripto ekosistemi ile birlikte genişlemeye devam ettiğini söyledi:

“Kriptonun ana akım kabulü konusunda ön sıralarda yer aldık ve yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıkların ötesinde risklerini çeşitlendirdiğini giderek daha fazla görüyoruz.”

En son eklemeyle, Grayscale ailesi artık 16 tröstten oluşuyor. Yönetim altındaki 35.7 milyar dolar ile Bitcoin tröstü, ilk sırada yer alıyor.

Yüksek verimli bir blockchain olan Solana, rakibin ikinci en büyük blockchain ortalama Joe için pahalı yapan gaz ücretlerinden yararlanarak Ethereum’un kripto piyasasındaki payını kesmeyi başardı. Yerel SOL tokeni, Nisan ayının başından bu yana %1.000’in üzerinde bir artışla yılın en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri haline geldi.

Ayrıca, FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried kısa süre önce Solana’nın Ethereum’u geçebileceğini söyledi. Şimdilik, böyle bir senaryo çok uzak görünüyor çünkü SOL, ETH’nin 553 milyar dolarlık devasa piyasa değerinin sadece %11’ini oluşturuyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin