Solana ağındaki bir işlem, iki Google aramasından daha az enerji tüketiyor!
Solana ağındaki bir işlem, iki Google aramasından daha az enerji tüketiyor!

Solana ağındaki bir işlem, iki Google aramasından daha az enerji tüketiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana Vakfı yayınladığı raporda Solana blockchain ağında bir işlemin ne kadar enerji harcadığıyla ilgili bilgiler paylaştı. Rapora göre Solana, yapılan iki Google aramasından daha az enerji tüketiyor ve telefonunuzu şarj etmekten 24 kat daha az enerji tüketiyor.

Solana, DeFi çözümleri sağlamak için blockchain teknolojisinde faydalana açık kaynaklı bir platform. Elde edilen verilere göre SOL fiyatı, yazım sırasında 24 saatlik işlem hacmi 2.268.058,898 dolar ile 202,72 dolardan işlem görüyor.

SOL/USDT Price Chart (Source: TradingView)

Yayınlanan raporda, ağdaki bir işlem 0,000051 kWh enerji veya 1.836 Joule tüketiyor. Google, ortalama bir aramanın 0,0003 kWh veya 1,080 Joule enerji tükettiğini bildiriyor.

Diğer dikkat çeken bir husus Solana ağının tamamının yılda 3.186.000 kWh kullanması oldu. Bu enerji tüketimi Birleşik Devletler’deki 986 hane ile aynı miktardadır.

Solana Vakfı, bu yılın başında Robert Murphy’yi, Solana ağındaki işlemlerin çevresel etkilerini çerçeveleyecek bir rapor hazırlaması işe almıştı. Murphy, Othersphere’i kurdu ve Dünya Bankası’nda Enerji Uzmanıydı.

Solana ağı, karbon sıfır hale getirilecek!

Solana’nın ağı, yılda ortalama 20 milyon işlem gerçekleştiren 1.196 düğümle Bitcoin veya Ethereum’dan daha az doğrulayıcı düğüme sahip. Yayınlanan rapora göre, yıl sonuna kadar ağın karbon sıfır haline gelmesi planlanıyor. Ağın çevresel ayak izini dengeleyecek bir program uygulayarak ağın enerjisini azaltmayı planlıyor. Ağın karbon denkleştirmeleri satın alıp almayacağı veya emisyonlarını azaltıp azaltmayacağı henüz belli değil.

Solana’nın (SOL) Hisse Kanıtı konsensüs mekanizması nedeniyle, Bitcoin ve Ethereum gibi ağlardan daha az enerji tüketiyor. Statista’ya göre, bir Bitcoin işlemi ortalama 4.222.800,000 joule tüketiyor. Ağ işlemlerinin teknikliği, her işlem için belirli bir miktarda enerji kullanılmadığı anlamına gelir. Ağ, kaç işlem işlerse işlesin aynı oranda enerji tüketir.

Ortalama işlem sayısı göz önüne alındığında, bir Ethereum işlemi yaklaşık 644.004,000 jul enerji tüketir. Statista, bir ETH işleminin enerji tüketiminin birkaç bin VISA kartı işlemine denk geldiğini söylüyor.

Proof of Take’a geçişin ardından güncellemenin ardında mevcut ana ağdan yaklaşık %99 daha az enerji kullanması bekleniyor. Ripple (XRP) protokolü, işlem başına 28.440 Joule kullanna diğer az enerji tüketen alternatif olarak yer alıyor. Ripple ağındaki bir milyon işlemle yaklaşık 79.000 saat ışık üretilebiliyor.

Aynı sayıda işlem gerçekleştiren BTC ise 4.51 milyar saat boyunca bir ampulü çalıştırabilir. Böylece Ripple, XRP’nin BTC’den 57 bin kat daha verimli olduğunu iddia ediyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin