Ripple CEO'su Barlingstone'a göre Dogecoin (DOGE) kripto piyasasına fayda sağlamıyor.

Ripple CEO’su neden Dogecoin’in kripto pazarı için iyi olmadığını düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bazıları Dogecoin’in kripto topluluğuna coşku getirdiğini iddia etse de, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bunun pek iyi olmadığını düşünüyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kısa süre önce Dogecoin’in kripto piyasası için iyi olmayabileceğini belirtti. Kripto para birimlerini bir enflasyondan korunma yolu olarak kullanılması yanında, Doge gibi ‘meme’ paralarının enflasyonist doğasının bu yola pek uymadığını söyledi.

Dogecoin (DOGE) gerçekten enflasyonla mücadele edebilir mi?

CEO, Salı günü Fintech Abu Dabi etkinliğinde CNBC tarafından yönetilen bir panel tartışmasında meme parası hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Daha geniş kripto para piyasasını tartışırken, yükselen enflasyonun tüm sektör için olumlu rüzgarlar yarattığını söyledi.

Bu ayın başlarında çalışma departmanı, Ekim ayı için yıllık ABD enflasyonunu %6,2 olarak bildirdi. Kısa bir süre sonra, Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara çıktı.

Bununla birlikte Garlinghouse, Dogecoin’in bu çerçeveyi kendi değer önerisi için ne kadar iyi kullanabileceğini sorguladı.

Ripple CEO’su “Aslında, biraz tartışmalı bir şekilde, Dogecoin’in kripto piyasası için iyi olduğuna ikna olmadım” dedi.

Dogecoin, 2013 yılında piyasaya sürüldü ve yaratıcısının aktardığına göre saatler içinde geliştirildi. Tamamen popüler bir internet memine dayalı bir şaka olarak oluşturulmuş olsa da, şu anda piyasa değerine göre en büyük 10. kripto para birimidir. Köpek tabanlı başka bir meme tokeni olan Shiba Inu da Doge’nin başarısından yararlandıktan sonra en üst sıralara girdi. Her iki kripto paranın da popülaritesine büyük ölçüde Elon Musk’ın tweetleri yardımcı oldu.

Garlinghouse, “Dogecoin’in onu tutmak konusunda isteksiz olmamı sağlayacak bazı enflasyonist dinamikleri var” dedi.

XRP Daha mı iyi?

Bununla birlikte, Ripple’ın XRP’si enflasyonla büyüme konusunda Doge’dan çok daha iyi değildi. Messari’den gelen veriler, kripto para biriminin dolaşımdaki arzının, Ripple Labs’tan yapılan büyük bir satıştan sonra geçen mali yılda %20 arttığını gösteriyor. Bu, o sırada güçlü bir aşağı yönlü fiyat baskısı yarattı. Bunun yanında Ripple’ın SEC ile olan davası sürüyor. Ripple CEO’su 23 Kasım’da davanın iyi gittiğini açıklamıştı.

Garlinghouse, Bitcoin’in bu ortamda “çok fazla ivmeye” sahip olduğunu fark etti. 21 milyon jetonla sınırlanan arzıyla, Bloomberg de dahil olmak üzere birçok milyarder ve kuruluş buna mükemmel bir enflasyon koruması diyor. Daha yakın zamanlarda, bir ABD senatörü, ABD dolarının enflasyonist sarmalını dengelemek için Bitcoin kullanmayı bile önerdi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin