Bitcoin fiyatı için bu metrik ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar
Bitcoin fiyatı için bu metrik ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar

Bitcoin fiyatı için bu metrik ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin kripto, günlük yüzde 3 ve haftalık grafikte yüzde 11,2 kayıpla 57.873 dolardan işlem görüyor. Bitcoin son olarak 60.000 dolara harekete geçtikten sonra fiyatı reddetti ve 2 saat boyunca aşağı yönde eğilim gösterdi.

Bitcoin BTC BTCUSD

Son olarak alınan yeni kararla BTC, ABD FED Başkanı Jerome Powell’ın ikinci bir dönem için pozisyonuna potansiyel olarak yeniden atanmasına tepki vermiş olabilir.

Öncelikli Göstergelerden elde edilen verilere yukarı yönlü hareketin tahmini değeri 1 milyon doların (balinalar) üzerinde olan yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, bu yatırımcılar, perakende yatırımcılar ve 1.000 doların üzerinde teklif emri olanlarla birlikte BTC’nin fiyatı 59.000 dolara ulaşır ulaşmaz satıldı.

Bitcoin BTC BTCUSD FC

Yukarıda yer alan grafikte, Bitcoin için neredeyse hiç direnç veya destek yok. Aşağı yönde, önemli destekler (mavi çizginin altında, grafikte BTC fiyatı) 55.000 dolar civarında ve yukarı yönde, 60.000 dolar, kısa vadede BTC fiyatı için en büyük direnç (grafikteki mavi çizginin üzerinde) yer alıyor.

Glassnode’dan alınan verilere göre, Bitcoin için Kısa Vadeli Uzun Vadeli Gerçekleşen Değer (SLRV) 0,4’ün altına kadar geriledi. Grafikte görüldüğü gibi, BTC fiyatı bu seviyelere ulaştığında kripto para tekrar değer kazanma eğilimine girecek.

Takma isim On-Chain College olan analist, bu göstergenin daha yüksek zaman dilimlerinde Bitcoin için ne önerdiği hakkında şu yorumu yaptı:

Bu oranın şimdi ile bu yılın başlarındaki yükseliş arasındaki ilişki. Bu yılın başında fiyat yükseldikçe yükselen SLRV Oranına dikkat edin. Fiyatın birkaç ay önce artmasıyla istikrarlı bir düşüş/konsolidasyona karşı…

Bitcoin yükselişini sürdürecek mi?

Son zamanlardaki aşağı yönlü fiyat hareketine rağmen, Bitcoin’in temelleri yükselişini sürdürüyor. Glassnode tarafından sağlanan ek veriler, tahmini bakiyesi 0 doların üzerinde olan adreslerin sayısında bir artış kaydetti.

Bu ölçüm, büyük olasılıkla El Salvador’daki Bitcoin Yasasının onaylanması ve ikinci katman çözümü Lightning Network ile tetiklenen benimsemede bir artışa işaret ediyor. BTC’nin fiyatı yıllık açılışından (29.000 dolar) tüm zamanların en yüksek seviyesine (69.000 dolar) çıktığı için piyasa aşırı körüklendi.

ABD’deki ilk BTC bağlantılı ETF’nin onaylanması, türev sektörünün pozitif fonlama oranlarında artış kaydetmesiyle yukarıdakilere katkıda bulunmadı. Bu metrik, BTC’nin son çöküşünden sonra tarafsız bir duruma döndü.

Ancak uzmanlar, fiyat keşfine yeniden girmeden önce BTC’nin hâlâ kısa vadeli sahipleri ve spekülatörleri harekete geçirmesi gerektiğine inanıyor. NewsBTC Yazı İşleri Müdürü Tony Spilotro, Bitcoin’in Eylül ayında BTC’nin bir önceki aralıktan ve başlangıcından bu yana ilk kez 65.000 doların üzerinde kırılmadan önceki benzer bir modelin ardından kısa vadede yaklaşık 56.000 dolarlık desteği yeniden test etmesini bekliyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin