featured

Biden’ın yasa tasarısına yeni kripto düzenlemeri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Biden’ın yasa tasarısına ABD’li senatörlerden 2 yeni önerge geldi. Geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Joe Biden’ın imzaladığı kripto para yasa tasarısına ABD’li 2 senatörden yeni  tasarı yayınlandı

Joe Biden’ın imzaladığı kripto para yasa tasarısına eklenmek istenen değişiklikleri şöyle;

Dijital varlıklarla ilgili olarak broker’lara uygulanan bilgi raporlama gereksinimlerine ve diğer amaçlara yönelik yapılanma kurallarını gözden geçirmeyi amaçlıyor. Mevcut yasaya göre , dijital varlık madenciliği, stake etme, dijital varlık donanımı, yazılım cüzdanları sağlama veya dijital varlık protokolleri geliştirme ile uğraşanlar ‘komisyoncu’ tanımına girebilir ve belirli vergilere tabi olabilir.
” Madenciler, stake edenler, cüzdan sağlayıcılar, geliştiricileri ve dijital varlık aracılarını  yatırımcılardan      ayıracak ve aracıların IRS (ABD gelir idaresi) rapor vermesini sağlayacaktır.

Senatör Wyden ”Dijital varlık alanındaki yeniliği korumanın kritik derecede önemli olduğunu”
”Tasarımız yeni raporlama gereksinimlerinin blockchain teknolojisini ve cüzdan geliştiren bireyler için geçerli olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Bu Amerikan inovasyonunu korurken aynı zamanda kripto para alan ve satanların zaten borçlu olduğu vergileri ödemesini sağlayacak”

Senatör Lummis ” Dijital varlıkların artık finansal sitemin bir parçası olduğunu ve bugünün kararlarının uzun vadede önemli etkilerinin olacağını ve Amerika’nın küresel finans lideri konumunu sürdüreceksek , onu boğmak değil yeniliğe teşvik etmemiz gerekiyor. Vergi sistemimizin dijital varlıklar ve dağıtılmış defter teknolojisinin gerçeklerini yansıtmasını sağlamak için bu iki yasa tasarısını sunmaktan gurur duyuyorum”
 

Biden’ın yasa tasarısı

 

Bildiğiniz üzere ABD Başkanı Biden, Salı günü Altyapı Yatırım ve İş Yasası/İki Partili Altyapı Çerçevesi (HR 3684) yasa tasarısını imzalamıştı.

Şu anda, yasanın 80603 bölümü şöyle diyor:

“Başka Şekilde Raporlamaya Tabi Olmayan Bazı Dijital Varlık Transferleri için İade Gerekliliği.
 Herhangi bir komisyoncu, (bu komisyoncu tarafından yürütülen bir satışın veya takasın parçası olmayan)   bir yıl boyunca, bu komisyoncu tarafından tutulan bir hesaptan, bu komisyoncu tarafından   tutulmayan bir hesaba dijital bir varlık olarak kapsanan menkul kıymetin herhangi bir transferi ile ilgili olarak  veya bu komisyoncunun bildiği veya bilmesi için nedeni olan bir kişinin aynı zamanda bir komisyoncu   olduğunu bilmediği bir adres, söz konusu takvim yılı için Sekreter tarafından belirlenecek biçimde, aksi   takdirde verilmesi gereken bilgileri göstererek iade yapacaktır.

                                                                                                                                                     dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin