Bitcoin Taproot güncellemesi

Bitcoin Taproot güncellemesi BTC’yi bu hafta 69 bin dolara çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 13 Kasım tarihinde 50 dönemlik Basit Hareketli Ortalama (SMA) destek duvarına denk gelen 62.000 doları başarılı bir şekilde geçtikten sonra yükseliş eğilimini sürdürüyor. Bitcoin kuru, şu anda 65.524 dolar civarında seyrediyor. Bitcoin Taproot güncellemesi hakkındaki gelişmeler odak noktası haline geldikçe Bitcoin’deki yükseliş sürecek gibi gözüküyor.

Bitcoin’in yükseliş trendini arttırmak için Bitcoin Taproot güncellemesi

Bitcoin, sermayenin büyük kripto para birimlerinden düşük değerli ‘altcoinlere’ dönmesi nedeniyle geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.034 dolardan uzaklaşmaya başladı. Buna ek olarak BTC’nin gerilemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun VanEck’e ait olan ve Bitcoin spot fiyatını izlemeyi amaçlayan ürününü reddetmesiyle de körüklendi.

Ancak bu olumsuz gelişmeler, 13 Kasım’da Taproot soft fork’un başarıyla etkinleştirilmesiyle hızla gölgelendi. Bitcoin Taproot  güncellemesi ile Bitcoin blok zinciri ağının gizliliğinin, verimliliğinin ve akıllı sözleşmeler kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Taproot yükseltmesine adanmış bir web sitesi işleten Bitcoin geliştiricisi Hampus Sjöberg yapılan bu etkinleştirmeyi BTC ağının ağın uzun ömürlülüğünü sağlayan böyle önemli güncelleştirmeleri yapabileceğini kanıtladığı için “En büyük kazanç” olarak tanımladı.

Bu gelişmenin, BTC’ye şu ana kadar %1,52 ekledikten sonra BTC’yi daha da yukarı doğru itmesi bekleniyor.

Bitcoin fiyatı yukarı doğru giderken küçük bir dirençle karşı karşıya

BTC/USD fiyatı, yükselen kamanın alt sınırıyla çakışan 50 SMA tarafından sağlanan 62 bin 702 dolar civarında güçlü bir desteğe dayanıyor. BTC’deki fiyat artışı, 65 bin 500 dolar civarındaki son aralığı yeniden yakalarken bu yükseliş daha da sürecek gibi görünüyor. Bu da, BTC’nin geçen hafta uzaklaşmaya başladığı en yüksek değerini de geçeceğini gösteriyor.  Bundan sonra 70 bin dolar ve üzeri yeni fiyat zirveleri koymak daha mantıklı bir hareket halini alabilir.

Yükselen hareketli ortalamalar ve Göreceli Güç Endeksinin (RSI) orta hattan yukarı doğru hareketi, BTC fiyatının yükseliş anlatısını doğruluyor.

Ayrıca, IntoTheBlock’un Into the Money Around the Price (IOMAP) modelinden elde edilen zincir içi ölçümler, BTC’nin aşağı doğru güçlü bir destek üzerinde oturduğunu gösteriyor. Örneğin, 63.000 doların üzerindeki destek, daha önce yaklaşık 1.11 milyon adres tarafından yaklaşık 780.650 BTC’nin satın alındığı yerdir.

Bu destek, bellwether kripto fiyatını bu noktanın altına çekmekle tehdit eden herhangi bir satış baskısını absorbe edecek kadar sağlam. Aynı IOMAP grafiği, BTC için en az dirençli yolun yukarı doğru olduğunu gösteriyor.

Diğer taraftan, kripto para satıcıları sahneye girer ve fiyatı 63.000 dolar civarındaki acil destek fiyatının altına çekerse Bitcoin fiyatı için işler ters gidebilir. Bu seviyenin altında bir düşüş, BTC’yi 60.192 dolar civarında olan 6 Kasım’ın en düşük seviyelerine çeken kama grafik modelini doğrulayacaktır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin