Coinbase kullanıcısı 200'den fazla Bitcoin kaybetmişti! İşte detaylar
Coinbase kullanıcısı 200'den fazla Bitcoin kaybetmişti! İşte detaylar

Coinbase kullanıcısı 200’den fazla Bitcoin kaybetmişti! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayında bir borsa hesabı saldırısının ardından bir Coinbase kullanıcısının yaklaşık 11.6 milyon dolar kaybetmişti. ABD Federal yargıç, davaya müdahil oldu ve çalınan fonların geri alınmasına yardımcı olmak amacıyla arama emrine onay verdi.

Arama emri, Huobi Global’i dolandırıcılara yaklaşık 11.6 milyon dolar kaybeden bir Coinbase kullanıcısına ait yaklaşık 600.000 dolarlık Bitcoin içeren bir cüzdanı dondurmaya yönlendiriyor.

Konuyla ilgili yapılan güncellemeye göre, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesi bölge yargıcı Dolly M. Gee, bir Huobi Global cüzdanından 600.000 dolar değerinde Bitcoin’i geri almak için onay verdi. Yapılan araştırmaların ardından çalınan fonların bir parçasının cüzdandan tutulduğu ortaya çıktı. Raporda, kripto para borsasının mahkemeye kripto varlıklarının geri alınmasında yardımcı olmayı kabul ettiği belirtildi.

Los Angeles’taki ABD Avukatlık Ofisi medya ilişkileri direktörü Thom Mrozek, Huobi’nin dava çözümleninceye kadar fonları kabul ettiğini söyledi. Ayrıca BI, davanın oluşumunda bugüne kadar neler olduğunu da ortaya koydu. Mahkeme belgelerine göre, Nisan ayında bir Coinbase kullanıcısı G.R. Borsada 200 Bitcoin alımını gerçekleştirdikten sonra hesabına erilemediğini bildirdi. Kullanıcının bir telefon numarası ile iletişime geçmesi istendi.

Bununla birlikte, bildirim sahteydi ve kullanıcı telefon numarasıyla iletişime geçtiğinde, bilmeden, hesabına uzaktan erişime izin vermesine ve yakın zamanda satın alınan varlıkların yanı sıra son zamanlarda satın aldığı varlıkların da ele geçirilmesine izin verdi. Kullanıcının cüzdanında bulunan Stellar (XLM) da dolandırıcıların eline geçti.

Coinbase saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı!

Mahkeme, dolandırıcının saldırıyı koordine edebilmek için kullanıcının işlem verilerini nasıl öğrendiğinin belirsizliğini koruduğunu ve suçla bağlantılı olarak hiç kimsenin tutuklanmadığını belirtti.

Coinbase bu özel konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak hesaplarındaki saldırılar nedeniyle para kaybeden kullanıcılardan şikayetler gelmeye devam ediyor. CNBC bu ayın başlarında, Coinbase kullanıcılarının 2016 yılından bu yana Federal Ticaret Komisyonu, Tüketici Mali Koruma Bürosu ve Better Business Bureau ile kripto para değişimine karşı tüketici hizmetleriyle ilgili 12.000’den fazla şikayet geldiğini ve o zamandan beri yaklaşık 1.500 şikayette bulunduğunu bildirdi.

Raporda ayrıca, borsa kullanıcılarının, borsanın canlı telefon desteğinin tanıtımıyla müşteri destek hizmetlerini iyileştirmeye yönelik son girişiminden çok memnun olmadığı belirtildi. Bazı kullanıcılar yeni özelliği şaka olarak nitelendirdi. Coinbase, varlık güvenlik altyapısının hiçbir zaman ihlal edilmediğini ve çevrimiçi kimliklerini korumak için adımlar atmanın ve artan kimlik saldırılarına karşı kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin