SEC, başvuru yapılan kaldıraçlı Bitcoin ETF’ini reddetti
SEC, başvuru yapılan kaldıraçlı Bitcoin ETF’ini reddetti

SEC, başvuru yapılan kaldıraçlı Bitcoin ETF’ini reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberValkyrie, dün Amerika Menkul Kıymetler Borsası’na kaldıraçlı Bitcoin için başvuru yapmıştı. Hatta dün bu haberin müjdesini vermiştik. Ancak SEC bu isteğe sıcak bakmadı. Amerika Menkul Kıymetler Borsası’na göre BTC sadece vadeli işlemlerde yer alabilir.

Yeni yayınlayan bir rapora göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kaldıraçlı finansal ürünlerin riskli olduğunu düşünüyor. Son iki Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusundan en az birini reddettiğini bildirdi.

Rapor, Wall Street Journal tarafından yayınlanan regülatör şu anda Bitcoin ile ilgili sadece kaldıraçsız ürünlere izin planladığını belirtti. SEC, BTC’ye bağlı vadeli işlemleri sınırlı tutmak istiyor.

SEC’den yapılan son duyuru ise, Valkyrie’nin kaldıraçlı bir Bitcoin vadeli ETF başvurusunda bulunmasından ve Direxion’ın ters fon başvurusunda bulunmasından yaklaşık iki gün sonra geldi. Yapılan her iki başvuru üzerine  Amerika Menkul Kıymetler Borsası açıklama yaptı. Başvuruyu onaylamayan SEC, şirket ismi vermekten kaçındı.

Bitcoin için kaldıraçlı ETF işlemlerine geçiş yok

28 Ekim Perşembe günü Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, son ret raporunu değerlendirdi. Balchunas, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ters fonun geçmesine izin verip vermediğini görmenin ilginç olacağını belirtti. ETF analisti Eric Balchunas daha sonrasında şunları ekledi:

“SEC, kaldıraçlı Bitcoin vadeli ETF’lerine fazla hakim değil.Bana sorarsanız denemekten zarar gelmez. Birkaç yıl içinde muhtemelen milyar dolarlık ticaret araçlarından geçtiler. Ters olana onay verirlerse ilginç olurdu.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin