Bitcoin fiyatındaki düşüş, kısa vadede yükseliş için bir düzeltmeden ibaret mi?
Bitcoin fiyatındaki düşüş, kısa vadede yükseliş için bir düzeltmeden ibaret mi?

Bitcoin geri mi dönüyor? 61.000 doların görülmesiyle yeniden 6 haneli rakamlar konuşulmaya başladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bir hafta önce 67.000 dolar seviyesine çıkarak tüm zamanların rekorunu kıran Bitcoin Çarşamba günü başlayan satışların ardından iki hafta sonra ilk kez 59.000 dolar bandının altına düştü. Ancak bugün toparlanma geldi ve BTC şu anda 61.000 doların üzerinde işlem görüyor ve analistler bu volatilitenin yakın gelecekte azalmasının pek mümkün olmadığı konusunda uyarıyor.

Haber yayına hazırlanırken BTC, son 24 saat içinde yüzde 3,3 değer kazanarak 61.215 dolardan işlem görüyordu. 40,3 milyar dolar olan ticaret hacmi yüzde 8 düşüş görürken, pazar hâkimiyetinin hafifçe artarak yüzde 44 seviyelerine ulaştığı görülüyor. Bitcoin piyasa değeri ise şu anda 1,15 trilyon dolar.

Düşüş hakkında birçok yorum yapıldı. Birçoğu bunu ETF haberi sonrası artan fiyatlardan gelen kâr satışlarına bağladı. Uzun bir bekleyişten sonra, bir BTC ETF kısa süre önce işlem görmeye başladı ve Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek fiyatına yükselmesine yol açtı.

Bununla birlikte BTC, kazanımlarını en son 61.000 dolara geri dönüşle birleştirebileceğini gösteriyor.

Kripto para kredisi devi Nexo’nun yönetici ortağı ve kurucu ortağı Antoni Trenchev şunları söyledi:

Temmuz ayındaki 30.000 dolardan hareketin hızı göz önüne alındığında, Bitcoin’in Nisan ayının en yüksek seviyesini geçtikten sonra 67.000 dolarda duvara çarpmasına şaşırmadım. Bitcoin’in bir sonraki ayağına başlamadan önce soğuması gerekiyordu.

Diğerleri, Bitcoin pazarındaki yüksek kaldıracı suçladı. OTC ve türev borsası FTX’teki kurumsal satış başkanı Jonathan Cheesman şu yorumu yaptı:

Piyasa birkaç haftadır yüksek fonlama oranına sahipti, bu yüzden fiyatlamada bir aşırılık oldu.

Bybt verilerine göre, Çarşamba günü 700 milyon doların üzerinde long kripto para pozisyonu tasfiye edildi ve bu 20 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeydi. Son 24 saatte bu rakam 264 milyon dolardı.

Bitcoin’de yılsonuna kadar 100.000 dolar gelir mi?

67.000 doların hemen altındaki tüm zamanların en yüksek seviyesindeki son artış, bu soruyu yeniden gündeme getirdi – BTC ne zaman 100.000 dolara ulaşır?

Birçoğu 2021’in sonunda bu dönüm noktasını tahmin etmişti. Bazıları son olaylardan sonra yeniden düşünürken, diğerleri mahkûmiyetlerini sürdürdü.

Bitcoin’in bu dönüm noktasına ulaşmasını beklemeyenler arasında kripto para yatırım konsorsiyumu olan Panxora’nın CEO’su Gavin Smith var. CNN’e konuşan Smith, BTC’nin gerçekten de 100.000 dolara gittiğine inandığını, ancak bu yıl olmayacağını belirtti.

Bitcoin’in gelecekte 100.000 dolara ulaşmasını bekliyoruz – ancak bu yıl değil, çünkü oynaklığın 2022’nin başlarına kadar devam etmesini bekliyoruz. Bitcoin hâlâ çok yüksek oynaklığa sahip olan gelişmekte olan bir varlık sınıfı ve yatırımcılar buna temkinli yaklaşmalı. Dikkatli olunmalı ve herhangi bir yatırım spekülatif olarak kabul edilmelidir.

Bir Bitcoin boğası ve Morgan Creek Capital’in kurucusu Mark Yusko da BTC’nin bu yıl 100.000 dolara kadar çıkabileceğine şüpheyle bakıyor. Piyasada çok yüksek düzeyde bir iyimserlik olduğu için bir geri çekilme olacağına inanıyor.

Şu anda ne kadar aşırı alım yaptığımız göz önüne alındığında tazelenen bir duraklama beni şaşırtmaz. Söylentiyi satın alma, haberi satma riski var.

Dijital varlık ticaret platformu CoinList’in CEO’su Graham Jenkin daha iyimser. “CoinList’teki çoğu kişi, yılsonuna kadar 100.000 $ ‘da görüleceğine dair pozisyon alacak” dedi.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir